Kada je Rej Merser prebio „Rokijevog učenika“

Kada je Rej Merser prebio „Rokijevog učenika“
Kada je Rej Merser prebio „Rokijevog učenika“
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U večeri 18. oktobra 1991. godine u Atlantik Sitiju održavala se borba za šampionski pojas u teškoj kategoriji u WBO federaciji između dva do tada neporažena borca Reja Mersera i Tomija Morisona. Dok su ljubitelji „plemenite veštine“ Mersera znali isključivo iz ringa, Tomija je publika, iako je do tog trenutka u profesionalnom ringu imao 28 pobeda bez poraza, zavolela kao učenika Rokija Balboe u petom nastavku ovog kultnog filmskog serijala, koji je premijerno emitovan samo godinu dana pre ove borbe.
Za meč koji se održavao pod imenom „Test hrabrosti“ tražila se karta više, a većina navijača u „Konvencion Centru“ u Atlantik Sitiju je bila na strani Tomi „Mašin gan“ Morisona. I nošen podrškom publike, krenuo je Morison silovito i zagospodario ringom u prvih nekoliko rundi. Ipak, Rej Merser se nije uzrujavao, dobro se branio i čekao pravi trenutak da uzvrati, a on se dogodio u petoj rundi.

Za meč koji se održavao pod imenom „Test hrabrosti“ tražila se karta više, a većina navijača u „Konvencion Centru“ u Atlantik Sitiju je bila na strani Tomi „Mašin gan“ Morisona. I nošen podrškom publike, krenuo je Morison silovito i zagospodario ringom u prvih nekoliko rundi. Ipak, Merser se nije uzrujavao, dobro se branio i čekao pravi trenutak da uzvrati, a on se dogodio u petoj rundi.
Najavni poster za meč između Reja Mersera i Tomija Morisona.

Već u četvrtoj rundi Rej Merser je preuzeo inicijativu u ringu i poprlično uzdrmao Tomija, da bi odmah na startu pete runde saterao u ugao Morisona, koji je u bokserskom ringu bio poznat pod nadimkom „Vojvoda“, i krenuo da šalje silovite udarce u njegovu glavu. Sevali su aperkati, direkti i krošei sa svih strana pravo u lice Morisona, koji iako očigledno ne pri punoj svesti, ipak je uspeo da ostane na nogama. Merser nije imao nameru da se zaustavi, a ni sudija u ringu čini se nije na vreme zaustavio borbu, pa je tako Rej poslao još nekoliko strahovitih krošea u glavu Tomija, dok se ovaj verovatno potpuno nesvestan gde se nalazi u polučučnju jedva održavao na nogama i od kojih je mogao da pretrpi ozbiljne posledice, ali na svu sreću nije. Sudija u ringu je tek kada je Morison već pretrpeo ozbiljne batine odlučio da prekine borbu, što je označilo početak velikog Merserovog slavlja pred publikom koja baš i nije bila najsrećnija ovakvim završetkom borbe.

Već u četvrtoj rundi Merser je preuzeo inicijativu u ringu i poprlično uzdrmao Tomija, da bi odmah na startu pete runde saterao u ugao Morisona, koji je u bokserskom ringu bio poznat pod nadimkom „Vojvoda“, i krenuo da šalje silovite udarce u njegovu glavu. Sevali su aperkati, direkti i krošei sa svih strana pravo u lice Morisona, koji iako očigledno ne pri punoj svesti je ipak uspeo da ostane na nogama. Merser nije imao nameru da se zaustavi, a ni sudija u ringu čini se nije na vreme zaustavio borbu, pa je tako Rej poslao još nekoliko strahovitih dkrošea u glavu Tomija, dok se ovaj verovatno potpuno nesvestan gde se nalazi u polučučnju jedva održavao na nogama i od kojih je mogao da pretrpi ozbiljne posledice, ali nije na svu sreću. Sudija u ringu je tek kada je Morison već pretrpeo ozbiljne batine odlučio da prekine borbu, što je označilo početak velikog Merserovog slavlja pred publikom koja baš i nije bila najsrećnija ovakvim završetkom borbe.
Rej Merser je na brutalan način nokautirao Tomija Morisona. 

„Bio je dobro pokriven, ali sam shvatio da je umoran i kada se malo otvorio, pogodio sam ga dobro, a on je odmah pokušao da me zgrabi i tada sam znao da je moj.“ – rekao je Merser posle meča o završnici borbe. Morisona ni pretrpljen težak poraz nije poremetio, nastavio je sa sjajnim borbama u ringu, pa je nešto kasnije uspeo da savlada i Džordža Formena.
Iako su mu karijeru obeležili, osim uloge u Rokiju, brojni skandali van ringa i konzumacija alkohola i narkotika, kao i dobijanje AIDS-a, kojim se po sopstvenom priznanju zarazio pre svega zbog razuzdanog načina življenja, Tomi Morison je imao sjajnu karijeru u kojoj je doživeo samo 3 poraza u 52 meča. Ipak, jedan od ta tri poraza je doživljen od Reja Mersera i to posle brutalnog nokauta, a kako je on izgledao možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstBrajan Karasko – Najbolji folirant ikada
Sledeći tekstNejt Hafman – Dominantni košarkaš sa istetoviranim logom NBA lige