Geri Rasel Junior – „Nestvaran“ nokaut

Geri Rasel Junior -
Geri Rasel Junior - "Nestvaran" nokaut
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Tog 9. novembra 2012. godine u SAD-u održavala se borba u pero kategoriji između Gerija Rasela Juniora i Roberta Kastanjede. Bila je to borba koja nije privukla puno pažnje u kojoj je uloga favorita pripala Raselu, što zbog toga što je pre tog meča bio neporažen, što zbog ne baš velikog renomea njegovog protivnika, Meksikanca Kastanjede. Ipak, treba reći da se o toj borbi verovatno nigde ne bi ni pisalo. Pitanje je da li bi se je neko i sećao i da bi bila samo jedna u moru profesionalnih bokserskih borbi kakve se održavaju skoro svakog vikenda, da nije bilo treće runde…

Geri Rasel Junior je fantastično pogodio Kastanjedu

Negde na polovini te runde, dok su se oba borca nalazila u blizini sredine ringa, reklo bi se pravo niotkuda, „sevnuo“ je kratak desni kroše Rasela. Bio je to fantastičan udarac. Veoma brz, snažan i precizan i završio je „tačno gde treba“, pravo u bradu Roberta Kastanjede. Meksikanac je istog trenutka kada je pretrpeo udarac „kao sveća“ pao na pod. Na njegovom licu se jasno videlo da „nema pojma gde se nalazi“.

Geri Rasel Junior je fantastičnim udarcem "patosirao" Kastanjedu.
Geri Rasel Junior je fantastičnim udarcem „patosirao“ Kastanjedu.

Sudija u ringu nije časio ni časa. Odmah je dotrčao do Kastanjede i prekinuo borbu, pozivajući zdravstvenu ekipu da momentalno dođe u ring. Bila je to 21. pobeda koju je u karijeri zabeležio Geri Rasel Junior u isto toliko mečeva. Bio je to i 12. trijumf koji je zabeležio nokautom, a svakako je to bio najatraktivniji trijumf u njegovoj karijeri. Roberto Kastanjeda je još dugo osećao posledice strahovitog nokauta koji je pretrpeo u borbi sa Raselom. U ring se vratio tek 9. meseci kasnije, ali je i u tom meču poražen.
Za mnoge je to jedan od najsurovijih nokauta u istoriji boksa, uz Martinezov, Merserov, Tajsonove protiv Spinksa i Frejzera, Fosterov, kao i neke druge nokaute. Bio je to i pokazatelj da se i u lakšim kategorijama mogu videti strahoviti nokauti iz jednog udarca. Kako je izgledao fenomenalan udarac kojim je Geri Rasel Junior „patosirao“ Roberta Kastanjedu, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstJanko Tipsarević – Izgubljeni poen zbog „nepostojećeg“ uzvika
Sledeći tekstKeron Batler – „Dobra fora“ ili jedan od najprljavijih poteza u istoriji košarke?