Kada je Taribo Vest bio „žrtva“ italijanske mafije

Kada je Taribo Vest bio "žrtva" italijanske mafije
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Taribo Vest, legendarni nigerijski fudbaler koji je napravio dobru karijeru, ali se čini da je mogao i više. Igrao je Vest za milanske najveće rivale, bio jedan od najzaslužnijih za prvi ulazak Partizana u Ligu šampiona, nastupao je i u engleskoj, francuskoj i nemačkoj, ali mu je karijera ipak obeležena skandalima. Bio je optuživan za bavljenje vudu magijom, govorilo se da se često svađa sa trenerima i stvara lošu atmosferu u svlačionici, mnogi su tvrdili da je mnogo stariji nego što to mu to piše u zvaničnim dokumentima, ali se po Vestu najveći skandal u njegovoj karijeri dogodio pošto je prešao u Milan.
U leto 2000. godine, Taribo Vest je kao veliko pojačanje prešao iz Intera u Milan, u kojem je uz Maldinija i Kostakurtu trebao da čini udarnu snagu u centru odbrane „Rosonera“. Ipak, Nigerijac je u dresu Milana, na čijem je kormilu tada bio Alberto Zakeroni, za šest meseci odigrao samo četiri meča, a razlog za neigranje u Milanu po tvrdnjama samog Vesta bio je i više nego neverovatan: „Mafija je učinila sve što je bilo u njenoj moći da se postara da što pre završim svoju misiju u Milanu. Prvo je mafija podmetnula u štampi informaciju da sam povređen, u očajničkoj nameri da me se otarasi, a onda su lekari dobili mito da kažu kako sam stvarno bio povređen, što je, zapravo, bila laž. Uradili su to, jer je mafija bila užasnuta mogućnošću da jedan Afrikanac uzme mesto u timu nekome od ‘senatora’.“ – ispričao je Taribo Vest mnogo godina kasnije za medije u domovini.

Taribo Vest u dresu Milana nije napravio očekivanu karijeru, a za to je optužio mafiju.
Taribo Vest u dresu Milana nije napravio očekivanu karijeru, a za to je optužio mafiju.

Očigledno je da je Vest aludirao na Maldinija i Kostakurtu, koji su bili ti „senatori“ koje je po njemu mafija štitila. Istinitost Vestovih reči je teško utvrditi, ali i pored njegovih velikih igračkih kvaliteta, mnogi ipak smatraju da legendama poput Paola Maldinija i Alesandra Kostakurte uopšte nije trebala bilo čija pomoć da bi zaslužili mesto u timu pre Tariba Vesta. Posle kratke i neuspešne epizode među „Rosonerima“, Taribo Vest prešao je u Derbi Kaunti, a od tog momenta karijera mu je uglavnom išla nizbrdo i tek ja na momente igrao na svom nekadašnjem nivou.
Može se samo nagađati da li je izjava Tariba Vesta došla kao plod nezadovoljstva svojim neuspehom u Milanu ili je zaista bio žrtva italijanske mafije, ali je zanimljivo da to nije prvi put da se mafijaške metode povezuje sa tadašnjom najjačom ligom na planeti, o čemu ste već mogli da čitate na našem sajtu. Taribo Vest je bio jedan od najbolijh afričkih štopera krajem prošlog veka, ali ipak nije uspeo da napravi karijeru u Milanu, do čega mu je očigledno bilo mnogo stalo, a šta je razlog tome nagađaće se verovatno još dugo vremena.

loading…
Prethodni tekstPoen za stonoteniske sladokusce
Sledeći tekstRoberto Bađo – Zbog bola u kolenu molio majku da ga ubije