Kada majka sa cipelom u ruci uleti u ring da brani sina

Kada majka sa cipelom u ruci uleti u ring da brani sina
Kada majka sa cipelom u ruci uleti u ring da brani sina
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Verovatno je malo ko verovao da će borba u kojoj su se 1989. godine sastali Stiv Mekarti i Toni Vilson i 30 godina kasnije biti veoma interesantna sportskoj publici. Iako su obojica boksera bili vrlo talentovani borci i mnogi su im predviđali veoma uspešne karijere, što se na kraju neće deseti, ipak se ova borba ne pamti zbog njihovog bokserskog umeća.
Stiv Mekarti, koji je u borbu ušao kao neporažen u profesionalnom ringu, u trećoj rundi potpuno je „zagospodario“ ringom i odličnim udarcima saterao Vilsona na konopce. Usledili su pokušaji Mekartija da završi borbu. On je plasirao puno udaraca za nekoliko sekundi, od kojih su neki pogodili metu, a neke je Vilson uspešno eskivirao. Činilo se u tim trenucima da će Mekarti ubrzo nokautirati protivnika i okončati borbu, ali se to neće dogoditi i to zbog neverovatnog incidenta.

Stiv Mekarti je bio ubeđen da je savladao Vilsona, ali će sudija odlučiti drugačije.
Stiv Mekarti je bio ubeđen da je savladao Vilsona, ali će sudija odlučiti drugačije.

Dok Mekarti pokušava da nokautira Vilsona, u ring uleće starija gospođa koja nosi cipelu u ruci. Žena za koju će se ispostaviti da je Mina Vilson, majka Tonija Vilson, potom prilazi Mekartiju i udara ga cipelom u glavu, besna što on tuče njenog sina. Sudija Adrian Morgan uspeva nekako da odvoji Minu Vilson od Mekartija, a potom i jedan sekundant iz Vilsonovog tima prilazi ringu i odvaja Mekartija od protivnika. Dok obezbeđenje odvodi gospođu Vilson iz ringa, Stiv Mekarti slavi trijumf u meču protiv Vilsona, međutim…
Sudija Adrian Morgan odlučuje da se borba nastavi, a Stiv Mekarti koji ima krvarenje iz glave zbog udarca štiklom Mine Vilson, odbija da to učini, jer smatra da su majka i sekundant njegovog protivnika predali borbu u ime Vilsona, zaustavivši njegove napade. Pošto Mekarti ne želi da nastavi borbu, sudija Morgan ga diskvalifikuje i dodeljuje pobedu u meču Toniju Vilsonu. Stiv Mekarti napušta ring, a sudija Morgan proglašava Vilsona za pobednika, kojeg publika nezadovoljna ovakvim ishodom borbe gađa svim i svačim. Stiv Mekarti se potom vraća u ring kako bi smirio publiku, a onda odlazi pravo u bolnicu na ušivanje, pošto je posle udarca Mine Vilson zaradio četiri kopče na glavi. Žalio se Mekarti na ovakav ishod borbe, ali je komisija odbila njegovu žalbu, naloživši samo da se održi revanš meč između Vilsona i Mekartija. Ipak, do revanša nikada neće doći, jer će on biti otkazan zbog bolesti Mekartija u vreme planiranog održavanja borbe.

Mina Vilson uletela je u ring da brani svog sina.
Mina Vilson uletela je u ring da brani svog sina.

„Kada ste u ringu, mislite da ste tamo samo vaš protivnik i vi, a ne vaš protivnik, njegova mama i vi. Njen sin me nije ni udario, jedini udarac u ringu zadala mi je ona.“ – izjavio je Stiv Mekarti o borbi protiv Vilsona. Sa druge strane Toni Vilson je bio iznenađen ponašanjem svoje majke: „Video sam nju u ringu i onda je sve krenulo po zlu. Ona godinama gleda moje mečeve i nikada se ništa ovako, ni slično, nije dogodilo.“
Toni Vilson je nakon ove borbe zabranio svojoj majci da gleda njegove mečeve iz prvih redova tribina, ali nije uspeo da napravi zapaženiju karijeru. Sa druge strane, Stiv Mekarti, kojem je to bio prvi zvanični poraz u profesionalnoj karijeri, zabeležio je još tri poraza u karijeri i nikada nije uspeo da dođe do neke velike globalne titule. Kako je izgledao jedan od najbizarnijih incidenata u istoriji boksa, kada je Mina Vilson uletela u ring kako bi sprečila Stiva Mekartija da tuče njenog sina, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekst„Imperator“ Adrijano – „Bombardovanje“ Askolija
Sledeći tekstKada je Ronaldo „upoznao“ Pirla