Kada se Majk Tajson suočio sa Bred Pitom – „Pobegao je glavom bez obzira…“

1988. godina za Majka Tajsona na profesionalnom planu bila je kao iz snova. Pod njegovim udarcima te godine su stradali Lari Holms, Toni Tabs i Majkl Spinks u legendarnoj „Jednom za svagda“ borbi. Tu godinu je Majk završio kao vlasnik šampionskog pojasa u teškoj kategoriji u svim najvažnijim federacijama, ali i kao posle 35 mečeva i dalje neporaženi bokser. Iako je na profesionalnom planu beležio uspeh za uspehom, na privatnom planu je bilo dosta drugačije…
Iako se u februaru 1988. godine venčao sa glumicom Robin Givens, ubrzo su usledili veliki problemi u njihovom braku, koji su šokirali američku javnost, ali i doveli do kraha ovog braka posle manje od 8 meseci. Ono što je posebno zaprepastilo mnoge ljude u Americi bilo je glumičino gostovanje na ABC televiziji u septembru 1988. godine u kome je rekla da je život sa Majkom „pakao“ kakav ljudi ne mogu ni da zamisle. Robin je tada optužila Tajsona za mučenje i zlostavljanje zbog koga je na kraju doživela i spontani pobačaj. Ono što je posebno bilo interesantno je da dok je ona to govorila, „Gvozdeni“ Majk je sedeo pored nje potpuno mirno i ne demantovavši ništa od navedenog. Ipak, mesec dana kasnije kada je ozvaničen njihov rastanak, Majk Tajson je demantovao sve navode Robin Givens, objasnivši da ona uopšte i nije bila trudna i da je sve izmišljala kako bi došla do njegovog novca. I baš u tom periodu kada je njihov razvod bio neizbežan, Majk Tajson je odlučio da svrati do Robin Givens po poslednji put, a ono što se potom dogodilo i što je „Gvozdeni“ mnogo godina kasnije napisao u svojoj autobiografiji, ali i ispričao za američke medije, šokiralo je, ali i nasmejalo javnost širom planete.

Majk Tajson i Robin Givens bili su vrlo kratko u braku.

„Čitava priča je zapravo smešna.“ – započeo je Tajson o ovom događaju, a potom nastavio: „Došao sam u kuću gde smo živeli ne bi li imali oproštajni seks, a potom uručio Robin papire za razvod braka. U kući nije bilo nikog, pa sam rešio da je sačekam. Odjednom sam ugledao kako dolazi automobilom i video sam da nije sama, već da je u društvu neke plavuše. Ubrzo sam shvatio da je ta plavuša zapravo muškarac i da, bio sam ljubomoran i vrlo besan, pa sam krenuo ka njima. Ona je uzviknula Majk kada me je ugledala, dok je njen pratilac potpuno prebledeo. Jasno je moglo da se vidi da je na nekim drogama, a onda mi je rekao druže i počeo je da me moli da ga ne udarim. Izgledao je kao da proživljava poslednje dane u životu, a ja sam se smilovao i pustio ga da ode. Pobegao je glavom bez obzira. Kasnije se ispostavilo da je taj momak zapravo Bred Pit!“ – objasnio je svoj susret sa legendarnim glumcem „Gvozdeni“ Majk.

Bred Pit je umalo osetio snagu pesnica „Gvozdenog“ Majka Tajsona. 

Majk Tajson i Robin Givens zvanično su se razveli u februaru 1989. godine, a glumica je posle razvoda bila i zvanično u kratkoj romansi sa Bred Pitom. Majk Tajson je posle rastanka sa Robin Givens imao još više problema na privatnom planu, koji su se ubrzo odrazili i na njegovu boksersku karijeru. Ipak, i pored velikih kontroverzi i problema sa kojima se tokom karijere susreta, Majk Tajson je svakako jedan od najboljih boksera svih vremena, čiju snagu „na svu sreću“ ipak nije osetio Bred Pit, a da je bilo drugačije ko zna kako bi se i karijera slavnog glumca dalje odvijala.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This