Kada se Sedrik Maksvel fizički obračunao sa navijačem Filadelfije

Kada se Sedrik Maksvel fizički obračunao sa navijačem Filadelfije
Kada se Sedrik Maksvel fizički obračunao sa navijačem Filadelfije
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Finalna serija Istočne konferencije NBA plej-ofa 1981. godine bila je za košarkaške sladokusce. Posle sedam vrlo zanimljivih i neizvesnih duela Seltiski su uspeli da pobede Filadelfiju i plasiraju se u veliko finale. U tih sedam duela viđeno je mnoštvo sjajnih poteza, puno košarkaške „magije“, ali i pregršt snažnih i „prljavih“ duela, koji su često dovodili mečeve na ivicu incidenta. Dok su snažni dueli igrača bili nešto potpuno očekivano i normalno za NBA plej-of tih godina, jedan incident u kome su učestvovali košarkaš Bostona Sedrik Maksvel i navijač Filadelfije, bio je šokantan čak i za tu „prljavu“ seriju.

Sedrik Maksvel nasrnuo je na navijača

Igrala se poslednja četvrtina šestog duela serije. U njemu su Seventisiksersi pred svojim navijačima imali priliku da se plasiraju u veliko finale. Vodili su domaćini tokom većeg dela susreta, a sa prednošću su ušli i u poslednji period. Tokom četvrte četvrtine centar Bostona Robert Periš promašio je jedan šut iz dobre pozicije. Njegov saigrač Sedrik Maksvel je pokušao da dođe do skoka u napadu. U tom pokušaju napravio je faul kada je udario Endru Tonija. Ipak, i to što je igra zaustavljena nije sprečilo Maksvela da pokuša da dođe do lopte. To se nije svidelo centru domaćih Derilu Dokinsu, koji ga je odgurnuo, zbog čega je igrač Bostona završio među navijačima domaćih.

Sedrik Maksvel napravio je veliki incident na meču u Filadelfiji.
Sedrik Maksvel napravio je veliki incident na meču u Filadelfiji.

Da ne bi pao, Maksvel se zadržao na jednom starijem navijaču domaćih, kome se to nije dopalo. Kada mu je igrač Bostona okrenuo leđa i krenuo da odlazi od njega, gestikulirao je rukama, ali i nešto dobacio. Maksvelu se očigledno nije svidelo to što mu je navijač dobacio. On se odmah okrenuo i zaleteo ka navijaču. Čim mu je prišao snažno je odgurnuo navijača, od čega je stariji gospodin pao na stolicu, ali i ostao bez naočara.

Maksvel je za incident novčano kažnjen

Tada su se u sukob umešali i ostali igrači, ali i pojedini navijači, koji su uspeli da odvoje Maksvela od navijača. Dok su se pojedini trudili da odvoje Maksvela od navijača, nekoliko igrača Bostona je ušlo u sukob sa domaćim navijačima. Ipak, na sreću se sve brzo smirilo. Nesrećni navijač je prošao bez ozbiljnijih posledica, a uspeo je i da pronađe naočare. Na kraju je nastavio sa svog mesta da uživa u duelu.
Za nasrtaj na navijača Sedrik Maksvel je prošao bez kazne na samom parketu. Posle susreta ga je komesar lige Leri O’Brajan kaznio sa 2.500 dolara i tom prilikom se obratio medijima: „Bez obzira na provokacije igrači moraju da izbegavaju sukobe sa navijačima na tribinama. Svaki igrač koji u budućnosti bude uradio nešto slično kao Maksvel biće  suočen sa još drastičnijom kaznom.
Kako je izgledao incident iz šestog meča finala Istočne konferencije 1981. godine, kada je Sedrik Maksvel nasrnuo na jednog starijeg navijača Seventisiksersa, koji je obeležio taj duel, ali po mnogima i tu celokupnu sjajnu seriju, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstPoljubac Nevila i Skolsa u usta
Sledeći tekstNokaut kojim je okončana karijera “najgoreg” boksera u istoriji