Kada se Vanja Grbić nije pec’o, ali ipak dobio žuti karton

Kada se Vanja Grbić nije pec'o, ali ipak dobio žuti karton

Da neki poznati sportista bude glavna zvezda televizijske reklame, reklo bi se potpuno uobičajena pojava od sredine prošlog veka. Takve reklame obično izazovu dosta pažnje, ali se retko koje od tih reklama mnogi sećaju godinama ili decenijama kasnije. O nekima od kultunih „sportskih“ reklama koje se i danas pamte, kao što su ona za „MB pivo“ sa Kolinom u glavnoj ulozi ili ona za „Pepsi“ sa Dejvidom Bekamom kao vodećim glumcem, već smo pisali ranije, a danas je došlo vreme da se podsetimo još jedne reklame koja je nešto starijima verovatno ostala u sećanju.
U drugoj polovini devedesetih godina prošlog veka odbojka je u Jugoslaviji bila veoma popularna. Najzaslužniji za tu popularnost bili su uspesi nacionalnog tima, ali i harizmatičnost reprezentativaca, koja je od njih načinila velike medijske zvezde i prepoznatljive osobe i među narodom koji nije toliko voleo i pratio odbojku. Po popularnosti su prednjačili, potpuno zasluženo, Vladimir i Nikola Grbića, pa zato i ne čudi što je stariji brat Vladimir odabran da bude zvezda ispostaviće se veoma popularne reklame za „Vojvođansku banku“ u kojoj je zaigrao fudbal, ali na svoj način.

Trenutak kada Vanja Grbić izgovara kultnu repliku "Nisam se pec'o".
Trenutak kada Vanja Grbić izgovara kultnu repliku „Nisam se pec’o“.

Pre izvodjenja kornera za njegov „Plavi“ tim, Vanja Grbić ulazi u igru, da bi potom posle dobro izvedenog kornera njegovog saigrača i „dizanja“ protivničkog golmana, Vladimir skočio visoko i kako je to činio tih godina na odbojkaškom terenu, snažno smečovao loptu, koja je završila preko prečke gola. Vanja Grbić je potom u reklami svoj odličan odbojkaški potez znao da proslavi, a i publika na stadionu Vojvodine, koji je poslužio za snimanje reklame, bila je oduševljena, ali se tada pojavljuje sudija da „pokvari zabavu“. Fudbalski arbitar, koga je u reklami glumio Dubravko Jovanović, pokazuje žuti karton Vanji zbog igranja rukom, a potom sledi legendarna replika jednog od najomiljenijih srpskih i jugoslovenskih sportista: „Nisam se pec’o!“ – izgovara zbunjeni Vanja Grbić u svoju odbranu, čime zasmejava prisutnu publiku.
Replika „Nisam se pec’o“, koju je Vanja Grbić izgovorio u reklami za „Vojvođansku banku“, tih dana se često citirala i koristila i u svakodnevnom govoru, posebno kod mlađih, a ostala je i do danas mnogima u sećanju. Većinu ljudi obično dosta nerviraju reklame koje im prekidaju gledanje nekog sportskog događaja ili omiljenog TV programa, a tek se ponekad desi da gledaoci neku reklamu toliko zavole i da je posle sa nestrpljenjem iščekuju. Jedna od tih reklama koja nije puno nervirala gledaoce, čak se kod nekih i sa nestprljenjem iščekivala, bila je i ona za „Vojvođansku baku“ sa Vanjom Grbićem u glavnoj ulozi, a kako je ona izgledala možete da pogledate na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstStefen Stegavik – I rukomet ima svog „mađioničara“
Sledeći tekstKada je Aleksandar Đorđević „zapušio usta“ Poceku