Pjerluiđi Kolina – „Nema ceka Lazo!“

Pjerluiđi Kolina –
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U Srbiji su svi bili sumnjičavi kada su mediji krajem 2004. godine objavili ekskluzivne vesti da čuveni italijanski sudija Pjerluiđi Kolina dolazi u Beograd i da će u beogradskom kafe-klubu „Insomnija“, u Ulici Strahinjića bana, snimiti reklamu za jednu srpsku robnu marku. Ali par meseci kasnije imali su priliku da se uvere na svojim televizorima da u pitanju nije bila dezinformacija.
U to vreme Kalčo je bio najpopularnija liga na ovim prostorima i nedelja u 15h nije se propuštala. Međutim, mlađe generacije možda ne znaju da je jedan od najpoznatijih i najboljih sudija svih vremena, Pjerluiđi Kolina, bio popularan i omiljen ništa manje od najvećih zvezda italijanskih klubova. Autoritativan na terenu, veoma pokretljiv i odlučan ovaj markantni sudija, sa prepoznatljivim posledicama alopecije, je od 1998. godine, pa narednih šest godina proglašavan najboljim sudijom na svetu.

Reklama počinje tako što Ristovski sedi u kafiću sa prijateljima, naravno pije pivo koje reklamira i prepričava šta mu se dogodilo: "Ljudi, da vam pričam. Spremam se ja da gledam utakmicu, otvorim frižider, kad ono, nema MB piva. Pogledam u televizor, onaj sudija, Kolina, stoji na centru, gleda u sat, vidim nervozan. Ja kažem: "Šta je bre, Kolina, što si nervozan? Nema MB piva, čoveče!" Kad on meni: 'Nema ceka Lazo!'” Na kraju njegove priče i na opšte iznenađenje svih u kafiću, na vratima se pojavljuje Kolina glavom i bradom, seda do „Laze“ i na „tečnom“ srpskom govori: "Nema ceka Lazo, daj MB pivo.“
Laza Ristovski u reklami za MB pivo.

Reklama počinje tako što Ristovski sedi u kafiću sa prijateljima, naravno pije pivo koje reklamira i prepričava šta mu se dogodilo: „Ljudi, da vam pričam. Spremam se ja da gledam utakmicu, otvorim frižider, kad ono, nema MB piva. Pogledam u televizor, onaj sudija, Kolina, stoji na centru, gleda u sat, vidim nervozan. Ja kažem: „Šta je bre, Kolina, što si nervozan? Nema MB piva, čoveče!“ Kad on meni: ‘Nema ceka Lazo!’”
Na kraju njegove priče i na opšte iznenađenje svih u kafiću, na vratima se pojavljuje Kolina glavom i bradom, seda do Laze i na „tečnom“ srpskom govori: „Nema ceka Lazo, daj MB pivo.“ Iako se ova reklama vrtela bezbroj puta, zajedno sa onom u kojoj se pojavljuje i pevačica Svetlana „Ceca“ Ražnatović, čini se da nikada nije dosadila. Podsetite se ove, čini se jedne od najboljih reklama ikada snimljenih na ovim prostorima, i čuvene rečenice „nema ceka Lazo“ koja se mesecima upotrebljavala po kafićima, kladionicama i drugim mestima, kao simpatična uzrečica:

Prethodni tekstŠvedska-Nemačka – Rukometna „krađa stoleća“
Sledeći tekstŠon Kemp – Lister Blister