Kada su srpski košarkaši „razbesneli“ Dušana Ivkovića

Kada su srpski košarkaši "razbesneli" Dušana Ivkovića

U prvom meču kvalifikacija za Eurobasket 2013. godine košarkaši Srbije su prema očekivanjima rutinski slavili na gostovanju Islanđanima sa 91:78. Od prvog trenutka na susretu „Orlovi“ su bili u vođstvu, dominirali su parketom, početkom drugog poluvremena stekli i 25 poena prednosti, ali su se onda malo opustili i dozvolili Islanđanima da se serijom od 12:0 približe.
Velika serija objektivno dosta slabijeg protivnika veoma je iznervirala tadašnjeg selektora Srbije Dušana Ivkovića, koji je odlučio da po drugi put na utakmici zatraži tajm-aut. U veoma ljutitom tonu obratio se tada Dušan Ivković svojim igračima i uz koju psovku, bacanje table za crtanje akcija i sa veoma strogim pogledom prema izabranicima, pokazao je popularni Duda veliko nezadovoljstvo odnosom reprezentativaca Srbije prema igri, optuživši ih za „manjak profesionalnosti“. Posebno je interesantna bila zamerka Ivkovića upućena Milanu Mačvanu, kojem je Duda skrenuo pažnju da ne gleda „u prazno“, već da gleda u njega.

Dušan Ivković je bio veoma strog prema igračima Srbije na tajm-autu u meču protiv Islanda.
Dušan Ivković je bio veoma strog prema igračima Srbije na tajm-autu u meču protiv Islanda.

Oštar tajm-aut Ivkovića je trgao malo igrače Srbije, koji su po povratku na parket napravili seriju od 6:0 i uvećali prednost, koju su do kraja susreta rutinski održavali. Ipak, pored rutinske pobede i solidne igre košarkaša Srbije, Dušan Ivković ni po završetku susreta nije krio blago nezadovoljstvo igrom „Orlova“: „Posle solidnog prvog poluvremena, u kojem smo teško uhvatili ritam, ali smo ipak uspeli, u drugom delu, posle serije Islanđana od 10:0, izgubili smo kontrolu utakmice i iz toga moramo da izvučemo pouke.“ – bio je kritičan Duda Ivković posle pobede reprezentativaca Srbije na Islandu.
Trijumf košarkaša Srbije na gostovanju Islandu na startu kvalifikacija za Eurobasket 2013. godine je bio potpuno očekivan i bio vrlo brzo zaboravljen, da nije bilo tajm-auta Dušana Ivkovića iz treće četvrtine koga se i danas mnogi sećaju, a kako je on izgledao možete pogledati na snimku koji je pred vama.

loading…
Prethodni tekstLeri Bird – Lekcija Horasu Grentu
Sledeći tekstPol Skols – Golčina za “prvu penziju”