Leri Bird – Lekcija Horasu Grentu

Za mnoge ljubitelje košarke Leri Bird je ne samo jedan od najboljih šutera, već i jedan od najboljih košarkaša svih vremena. Ovaj sjajni igrač osvojio je tri šampionska prstena u NBA ligi, tri puta je bio MVP lige, igrao je 12 puta na All-Star utakmici, bio je 9 puta izabran u najbolji tim lige i uradio je još mnogo toga što ga je svrstalo među najveće legende Boston Seltiksa. Osim po sjajnim igrama, Leri Bird je tokom karijere bio poznat i po čestim „trash-talk“ situacijama i verbalnim i fizičkim sukobima sa protivnicima. Jedna takva „trash-talk“ situacija dogodila se u duelu Seltiksa sa Bulsima, a o njoj je medijima pričao mnogo godina kasnije bivši košarkaš Bulsa Horas Grent.
Horas Grent je u NBA ligu stigao 1987. godine, osam godina posle Lerija Birda i to nakon što su ga ranije te godine na draftu kao 10. pika izabrali Čikago Bulsi. Već u svojoj ruki sezoni, na duelu Bulsa i Seltiksa, Horas Grent je odlučio da se „pokaže“ i to tako što će provocirati Lerija Birda, koji je u to vreme već bio trostruki NBA šampion i smatrao se već tada jednim od najboljih košarkaša svih vremena. Šta se zapravo dogodilo u tom duelu, podelio je sa „javnošću Horas Grent.

Horas Grent je smatrao da je dobra ideja da provocira Lerija Birda.
Horas Grent je smatrao da je dobra ideja da provocira Lerija Birda.

Malo sam ga prozivao. Pričao sam mu: ‘Nećeš pogoditi. Nećeš ubaciti ovog puta.’ Sećam se da mi je tad rekao tačno kako će da pogodi. Rekao je: ‘Fintiraću te levo, a onda ću da krenem na desnu stranu i pogodim horog preko tebe.’ Odmah zatim je učinio upravo to i što je najgore – Pogodio je!“ – ispričao je Horas Grent kako je dobio „lekciju“ od Lerija Birda. Zanimljivo je i da je u još nekim intervjuima Horas Grent govorio kako izuzetno ceni Birda i kako je on bio neverovatan košarkaš, ističući da je znao da trenira „ludački“ i dok su drugi tokom leta odmarali.
Anegdota koju je Horas Grent ispričao medijima o njegovom duelu sa Birdom, samo je jedna od mnogih veoma zanimljivih priča iz karijere legende Seltiksa, a u narednom periodu na našem sajtu čitaćete još mnoga podsećanja iz karijere legendarnog Lerija Birda.

loading…

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This