Kako je Kaljeri spektakularnim golom zasenio povratak Teveza u Boku i oduševio Maradonu

Kako je Kaljeri spektakularnim golom zasenio povratak Teveza u Boku i oduševio Maradonu

Bio je to praznik za navijače Boke Juniors. Karlos Tevez posle 11 godina, epizoda u Korintijansu, Vest Hemu, Mančester Junajtedu, Sitiju i Juventusu, u julu 2015. godine je opet zaigrao za Boku Juniors. Navijači na „Bombonjeri“ napravili su spektakl u njegovu čast na početku meča sa Kvilmesom, kako samo oni to umeju. Karlitos im je vratio ostavljajući srce na terenu, pogodio je prečku i zabeležio jednu asistenciju, ali prvenstveni meč protiv Kvilmesa ostaće upamćen ne samo po ovom događaju već po prelepom pogotku Džonatana Kaljerija za vođstvo od 2:0, početkom drugog poluvremena.
Domaći su stigli do prednosti u 27. minutu, da bi se tim rezultatom otišlo na odmor. Posle samo osam minuta igre u nastavku Kaljeri je “rabonom” izazvao delirijum na stadionu za 2:0. Sjajnu kontru povukla je Boka, Sjajnu kontru povukla je Boka, lopta je stigla do Kaljerija na desnom boku, a on je pokušao da proigra usamljenog Karlitosa na drugoj stativi. Međutim, njegov pokušaj pasa je izblokiran, pa mu se lopta vratla. Odlučio je da se ne namešta, već pokuša “kontra” nogom da savlada golmana gostiju. On se odlučio za "rabona" udarac i efektno lobovao golmana sa 12-13 metara iskosa. Golovi "rabona" udarcem su uvek lepi i veoma popularni, ali pogodak Kaljerija je istinsko majstorstvo, trenutak inspiracije u sekundi. Treba imati smelosti da u datom trenutku postupite tako hrabro i ludo, jer za promašaj možete snositi velike posledice. Ali Kaljeri nije promašio, lopta se zakotrljala u mreži, a igrači su poleteli da proslave pobedu sa “egzekutorom.“lopta je stigla do Kaljerija na desnom boku, a on je pokušao da proigra usamljenog Karlitosa na drugoj stativi. Međutim, njegov pokušaj pasa je izblokiran, pa mu se lopta vratla. Odlučio je da se ne namešta, već pokuša “kontra” nogom da savlada golmana gostiju. On se odlučio za „rabona“ udarac i efektno lobovao golmana sa 12-13 metara iskosa. Golovi „rabona“ udarcem su uvek lepi i veoma popularni, ali pogodak Kaljerija je istinsko majstorstvo, trenutak inspiracije u sekundi. Treba imati smelosti da u datom trenutku postupite tako hrabro i ludo, jer za promašaj možete snositi velike posledice. Ali Kaljeri nije promašio, lopta se zakotrljala u mreži, a igrači su poleteli da proslave pobedu sa “egzekutorom.“
U tom trenutku zatresle su se tribine „Bombonjere“, navijači su pali u trans, a sa njima i slavni Dijego Maradona koji je tradicionalno sa porodicom pratio utakmicu omiljenog tima. Ustao je i aplaudirao ovoj mastoriji napadača Boke.
Podsetite se sjajne “rabone” kojom je Džonatan Kaljeri bacio u drugi plan Tevezov povratak u Boku posle 11 dugih godina:

Prethodni tekstKad sudija pomeša glavu igrača sa loptom
Sledeći tekstDominik Vilkins – Zakucavanje preko „Diva iz Sudana“