Kako je maskirani navijač sa bakljom preplašio Nadala

Kako je maskirani navijač sa bakljom preplašio Nadala
Kako je maskirani navijač sa bakljom preplašio Nadala

Španac Rafael Nadal u junu 2013. godine odbranio je titulu na Rolan Garosu, pošto je u finalu sa 6:3, 6:2, 6:3 savladao sunarodnika Davida Ferera. Nadal će ovu pobedu pamtiti, jer mu je donela osmu titulu u Parizu, 12. Grend slem trofej, ali i po tome što ga je jedna neobična situacija na terenu dobro preplašila. Pred kraj drugog seta dogodio se incident koji je, ispostavio se bio bezazlen, a ipak je uplašio starog-novog šampiona turnira u Parizu.
Jedan momak sa belom maskom na licu, go do pojasa, upalio je baklju i za tili čas preskočio je ogradu i utrčao na deo terena na kojem se nalazio Nadal. Španac se trgao i vidno uplašen krenuo da beži ka svlačionici, međutim, kada je video da je obezbeđenje stiglo do nepoznate osobe, i savladalo ga, vodeći ga upravo u tom pravcu gde je on krenuo, primirio se i ostao je na terenu, pa se igra ubrzo nastavila.

Maskirani napadač sa bakljom je upadom na teren uplašio Nadala.
Maskirani navijač sa bakljom je upadom na teren uplašio Nadala.

Ispostavilo se da je momak sa maskom, upaljenom bakljom i porukom na telu „Kids right“ („Pravo na decu“) protestovao zbog poslednje odluke vlade Francuske da homoseksualcima i lezbejkama dozvoli stupanja u brakove. Momak je bio deo brojne ekipe ljudi koji su sedeli u vrhu tribine i koji su u jednom trenutku, takođe usred finala skandirali protiv istopolnih brakova. Dok se višestruki osvajač Grend slema u Parizu uplašio od maskiranog navijača i uspaničeno krenuo da beži ka izlazu, njegovom sunarodniku Fereru čitava situacija je bila izuzetno zabavna. “Bilo je smešno! Rafa se malo uplašio i počeo da beži, ali meni je sve to bilo zanimljivo. Čudno, ali ceo incident i prekid meča uopšte mi nisu narušili koncentraciju.” – rekao je Ferer, koji je bio na drugoj strani terena. Rafael Nadal, tada osmostruki šampion Rolan Garosa, priznao je da mu nije bilo svejedno zbog neuobičajene situacije za teniske terene: “Sve se desilo brzo. Malo sam se uplašio u početku, jer nisam video šta se događa. U trenutku sam pomislio svašta…”
Podsetite se reakcije Rafaela Nadala na upad maskiranog navijača sa upaljenom bakljom u finalu Rolan Garosa 2013. godine:

Prethodni tekstKako je Luis Figo zbog Perezovog paklenog plana postao Barselonin “Juda”
Sledeći tekst„Slučajne“ sudijske greške koje su koštale Hrvate evropske titule