Kako je petogodišnji Maldinijev sin uklizao Sedorfu

Kako je petogodišnji Maldinijev sin uklizao Sedorfu
Kako je petogodišnji Maldinijev sin uklizao Sedorfu
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Ćezare Maldini harao je sa Milanom pedesetih i šezdesetih godina. Uzeo je četiri Skudeta i i jedan Kup šampiona. Paolo je prevaziošao oca. Između 1985. i 2009. godine odigrao je rekordan broj utakmica za slavni klub – samo u Seriji A 647 – i osvojio sedam puta domaću titulu, a pet puta Ligu šampiona. Sin Paola Maldinija, Danijel, 2017. godine je osvojio Skudeto sa U16 ekipom Milana, čim je prekino 13-godišnji post svoje porodice bez titule sa „Rosonerima“.
Danijel Maldini je pažnju javnosti prvi put privukao 2007. godine kada je kao petogodišnjak na proslavi Milanove titule šampiona Evrope na „San Siru“ pokazao da “jabuka ne pada daleko od drveta”. Klarens Sedorf, jedan od najsnažnijih igrača koji su ikada igrali fudbal, vodio je nonšalantno loptu i odupirao se naletu mnogobrojne dece na terenu koja su imala želju da mu uzmu loptu. Sve je delovalo zabavno, kao neka vrsta igre, a onda je dotrčao dečak u dresu Milana i pokazao da je ozbiljan potencijal. Danijel Maldini poput surovog profesionalca uklizao je fantastično legendarnom Sedorfu pokazujući da su u njemu geni proslavljenog oca pored koga nije mnogo napadača uspelo da prođe.

Kako je petogodišnji Maldinijev sin uklizao Sedorfu fb
Danijel Maldini je sa svega 5 godina izveo sjajno uklizavanje Klarensu Sedorfu.

Nažalost ovaj snimak je veoma kratak, pa se na njemu ne vidi kako se igra nastavila, ali bilo je jasno u samo jednom potezu da je mališa talenat, da trenira i da mu je otac pokazao par “fora”. Ipak je u pitanju dečak od 5 godina.
Sedorf je kasnije upitan za ovaj snimak koji je preko noći postao hit na internetu, naročito, jer su Milanezi bili ponosni na to što imaju naslednika legendarnog fudbalera koga su verovatno najviše voleli. On je tada rekao: “Ha! Video sam. Ali ja stvarno ne znam kako napreduju Maldinijevi sinovi, međutim, ovaj mali je veoma talentovan. Veoma je agresivan za svoje godine. Bilo je vrlo zabavno tog dana. Morate da im date vreme, oni će se razviti, ali to je u njihovim genima. Vidi se da imaju istu strast kao i njihov otac i njihov deda…”
Podsetite se ovog simpatičnog videa u kome je Maldinijev mlađi sin, koji će kasnije i sam zaigrati za prvi tim Milana, pokazao veliki potencijal i najavio karijeru odličnog fudbalera:

Prethodni tekstKad je Zimonjić pobedio Agasija
Sledeći tekstZakucavanje kojim je Lebron Džejms „ubio“ Džejsona Terija