Zakucavanje kojim je Lebron Džejms „ubio“ Džejsona Terija

Zakucavanje kojim je Lebron Džejms
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Košarkaši Majamija su 18. marta 2013. godine u „TD Gardenu“ savladali Boston Seltikse sa 105:103 i došli do svoje 23. vezane pobede. Bilo je to vreme kada je Istočnom konferencijom dominirala „Vrelina“, koju je do većine trijumfa nosila velika trojka Kris Boš, Lebron Džejms i Dvejn Vejd, a ništa drugačije nije bilo ni na tom susretu u Bostonu. Ipak, i pored toga što je Majamijev trio odigrao odlično, meč u Bostonu je najvbiše pripao jednom od njih, Lebronu Džejmsu, ali ne samo zbog 37 poena i 12 asistencija, već i zbog zakucavanja koje je preokrenulo meč, ali i koje se smatra za jedno od najboljih u toj sezoni.
Majami je tokom tog susreta konstantno bio u zaostatku, u jednom trenutku su čak bili u minusu od 17 poena, ali da momentum susreta pređe na njihovu stranu i da ipak na kraju preokrenu rezultat i slave na meču, najviše je zaslužan jedan trenutak. Posle odlične odbrane domaćih, Džejson Teri je pokušao da povede kontranapad Seltiksa, ali ga je u tome sprečio Dvejn Vejd, koji mu je ukrao loptu sa leđa. Odmah pošto je došao u posed lopte, „Fleš“ ju je dodao do Marija Čalmersa, koji loptu samo prosleđuje do Norisa Kola. Plejmeker od koga se tih godina očekivala velika karijera, odlučuje da ne završi sam akciju, već šalje perfektno „alley-oop“ dodavanje ka Lebronu Džejmsu. „Kralj“ tada kreće na silovito zakucavanje, a Džejson Teri, koji se našao sam u odbrani protiv četiri gostujuća igrača, odlučuje da se ne sklanja sa puta Lebronu, već da pokuša nekako da ga zaustavi?! Skače mu u telo, ali ne uspeva nikako da poremeti Lebrona, koji uspeva da izvede fenomenalno zakucavanje, uz koje odbija nemoćnog Terija na parket, što je njegovo zakucavanje učinilo još spektakularnijim. Usledio je Lebronov pogled ka „Džetu“, koji kao da je govorio „da li si ti stvarno mislio da možes da me sprečiš da zakucam?“

Lebron Džejms je izveo spektakularno zakucavanje preko Džejsona Terija.
Lebron Džejms je izveo spektakularno zakucavanje preko Džejsona Terija.

Odmah nakon susreta i spekakularnog zakucavanja Džejmsa, jedan njegov obožavalac je na internet enciklopediji „Vikipedija“ odlučio da se našali na račun Džejsona Terija, pa ga je na toj javnoj enciklopediji, koju mogu da uređuju svi ljudi koji to žele, proglasio mrtvim, a kao uzrok smrti naveo zakucanje koje je Lebron izveo preko njega.
„Imao sam priliku da pogledam snimak zakucavanja i definitivno je jedno od mojih najboljih. Činjenica da sam ga izveo preko Terija, čini ga još „slađim“, jer svi znamo da „Džet“ voli ponekad previše da priča. Zato mi je posebno drago što sam ovako zakucao baš preko njega.“ – rekao je posle susreta o svom zakucavanju Lebron Džejms. Terijeva reakcija je stigla ubrzo, pa je u američkim medijima isticao da je baš on bio jedan od najzaslužnijih što je Dalas u NBA finalu 2011. godine savladao Majami predvođen Džejmsom i da on nema simpatije za Lebrona i ostatak ekipe Hita, govoreće da mu uopšte nisu simpatični.
Lebron Džejms je tokom karijere izveo mnogo spektakularnih zakucavanja, a jedno od svakako najboljih je izveo marta 2013. godine, kada je zakucavanjem „ubio“ Džejsona Terija. Kako je izgledalo to spektakularno zakucavanje možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKako je petogodišnji Maldinijev sin uklizao Sedorfu
Sledeći tekstLens Armstrong – Legenda ili prevarant?