Kako je „sebični“ Ronaldo upropastio Iguainov gol

Kako je
Kako je "sebični" Ronaldo upropastio Iguainov gol

Kristijano Ronaldo, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, ostavio je neiszbrisiv trag dok je nastupao za ekipu Real Madrida. Ne samo da je „nosio“ tim do mnogih trofeja, već je postao najbolji strelac u istoriji „Kraljevskog kluba“ sa 450 golova na svega 438 utakmica. Poređenja radi, na drugom mestu je legenda kluba Raul sa 323 gola u 741 utakmici. Suvišno je trošiti reči na to koliko je dobar i efikasan igrač Ronaldo, ali kada je u pitanju njegova ličnost i ponašanje na terenu i van njega, ljubitelji fudbala su podeljeni, i čini se podjednak je broj onih koji ga bezuslovno podržavaju i vole i onih kojima baš nije omiljeni fudbaler. Jedna od situacija koja je među navijačima napravila pravi rat bila je ova koje se danas podsećamo.
Krajem marta 2012. godine ekipa Real Madrida je u okviru 31. kola La Lige razmontirala Osasunu u gostima. Dva gola Ronalda i Iguaina, uz jedan Benzeme, bila su više nego dovoljna da sa konačnih 5:1 momci u belim dresovima pokažu zašto su pre početka važili za apsolutne favorite. Međutim, sa tog meča ostaće upamćena jedna situacija koja je kod navijača izazvala dosta polemika. Akcija je krenula sa polovine Real Madrida, sjajnim centaršutem pred šesnaesterac Osasune. Ozil je odlično uštopovao loptu i prosledio je Iguainu koji se otvarao sa leve strane. Argentinac ju je prihvatio, poveo, a onda prevario i golmana Fernandeza i trebalo je još da uputi šut ka nebranjenoj mreži. Međutim, iza njega je trčao Ronaldo i pomislio je da bi on mogao da uputi taj šut i upiše se u strelce.

Kristijano Ronaldo sprečio je gotovo siguran pogodak Iguaina.
Kristijano Ronaldo sprečio je gotovo siguran pogodak Iguaina.

Naleteo je na Iguaina i u tom sudaru ni jedan ni drugi nisu uspeli da zahvate loptu koja je izašla van terena. Iguain je pao na zemlju i odmah se uhvatio za glavu ne verujući da mu je šansa da postigne het-trik upropaštena. Sa druge strane Ronaldo kao da je bio ljut, da li na sebe, da li na svog saigrača ili prosto na to što akcija nije realizovana, tek iz njegove gestikulacije bilo je jasno da nije zadovoljan. Ni jedan od odve dvojice nije uspeo da postigne treći pogodak na meču, ali je sve što se dogodilo raspalilo maštu navijača i korisnika društvenih mreža. Oni kojima Kristjano nije omiljen, odmah su počeli da ga nazivaju „sebičnim“ i „alavim“, a komentari su se u velikoj meri odnosili i na to kako nikada nije bio timski igrač i da mu je individualni uspeh mnogo preči od timskog. Naravno da ni poređenja sa Mesijem nisu izostala. Ali armija fanova Portugalca nije sve gledala mirno već je uzvratila na optužbe komentarima da Ronaldo nije sebičan, već da ima pobednički mentalitet i da „grize“ za svaku loptu i svaki gol kako bi Real pobeđivao što ubedljivije, što je u stvari veoma pozitivna osobina.
Trebalo je da prođu nedelje da bi se „bura“ oko ove situacije stišala, ali kao što to obično biva sa najboljima, polemike između obožavaoca i „hejtera“ Kristijana Ronalda zapravo nikad nije prestala, niti će. Podsetite se ove situacije iz 2012. godine kada je Ronaldo „sprečio“ Iguaina da postigne svoj treći gol na utakmici, pa podelite vaše utiske sa nama u komentaru:

Prethodni tekstRonaldinjov poslednji gol za Barsu
Sledeći tekstRoberto Bađo – Najbolje za kraj