„Kanonada“ Peđe Stojakovića

"Kanonada" Peđe Stojakovića
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Tog 14. novembra 2006. godine Nju Orleans Hornetsi su kao domaćini savladali Šarlot Bobketse sa 94:85. Iako se u prve tri četvrtine gledao dosta izjednačen meč, boljom igrom u finišu susreta Hornetsi su uspeli da trijumfuju u meču u kojem su pre početka bili apsolutni favoriti. Duel je potpuno obeležio tadašnji igrač Hornetsa Peđa Stojaković, koji je sa 42 poena postigao gotovo polovinu poena svog tima, a posebno briljantan je bio na startu susreta.
Pošto prvi napad na susretu Hornetsi nisu realizovali, već od drugog njihovog napada realizaciju napada „Štršljenova“ preuzeo je Peđa Stojaković. Prvo je pogodio trojku, a potom je iz napada u napad „rešetao“ koš Bobketsa. Adam Morison je pokušavao da ga sačuva, ali u tome nije bio uspešan, jer je Peđa uspevao da pronađe slobodnu poziciju za šut, a potom i da bez problema poentira, uputivši šuteve posle kojih lopta gotovo i da nije pipala obruč.

Peđa Stojaković je na meču protiv Bobketsa postigao prvih 20 poena za svoj tim.
Peđa Stojaković je na meču protiv Bobketsa postigao prvih 20 poena za svoj tim.

Posle pet uzastopnih pogodaka iz igre i 13 postignutih poena, koji su bili jedini za njegov tim, Bobketsi su rešili da malo prekinu Peđin ritam, zaustavivši ga faulovima, a Stojaković je bio nepogrešiv i sa linije penala, pa je ubrzo došao i do 17. poena. Ni tu Stojaković nije imao nameru da se zaustavi, već u narednom napadu domaćih, u trenucima kada je vreme za napad isticalo, Peđa uzima šut sa velike distance, a lopta posle kontakta sa tablom prolazi kroz obruč. Bio je to 20. uzastopni poen Stojakovića za Hornetse, čime je postao prvi igrač u NBA istoriji koji je postigao 20 uzastopnih poena za svoj tim, a taj njegov rekord oboriće nekoliko godina kasnije Karmelo Entoni. Peđa Stojaković je do kraja prve četvrtine postigao još dva poena, čime je kompletirao svoj fantastičan učinak u tom delu igre, koji je završio sa 22 poena i sa 7/7 iz igre.
Bilo je to fantastično veče Peđe Stojakovića, jedno od najboljih u njegovih karijeri, u kojem je postigao prvih 20 poena za svoju ekipu i time postavio novi NBA rekord, a kakva je izgledala Peđina „kanonada“ na početku duela protiv Bobketsa, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstSparing Holifilda i Tajsona – „Koristi samo levu ruku!“
Sledeći tekstDejan Savićević – „Takvog majstora Evropa nema!“