Kanova golčina rukama i crveni karton

Kanova golčina rukama i crveni karton
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U martu 2001. godine, Bajern iz Minhena je u gostima u finišu meča gubio protiv Hanze iz Roštoka rezultatom 3:2. Ipak. njihov pobednički mentalitet nije bledeo i Bavarci su svim silama napadali, ne bi li došli do izjednačenja u poslednjim trenucima meča. Ali Hanza je nekako odolevala…
Nekoliko minuta pre kraja meča igrači Bajerna su iznudili korner, a Štefan Efemberg se spremao da ga izvede sa leve strane. U šesnaestercu je bila gužva, a Efemberg centrira odlično na drugu stativu i onda se niotkuda pojavljuje golman Bajerna Oliver Kan, utrčava do peterca, skače visoko i loptu rukama boksuje u protivnički gol. Naravno, posle kratkog šoka, sudija meča poništava gol i Oliveru Kanu bez puno razmišljanja dodeljuje crveni karton. Bio je to svakako jedan od najbizarnijih crvenih kartona u istoriji Bundeslige.

Oliver Kan postiže gol rukama.
Oliver Kan postiže gol rukama.

Oliver Kan je vidno razočaran napustio teren, a Bajern, ipak, nije uspeo da promeni rezultat do kraja susreta i izbegne poraz u Roštoku. Situacija je možda mnogima bila komična, ali oni koji poznaju sa kojom je strašću ovaj legendarni golman doživljavao utakmice i koliko je veliku želju za pobedom imao, priznaće da današnjem fudbalu nedostaje više ovakvih fudbalskih “fanatika”.
Osim gola i crvenog kartona, ovu za mnoge bizarnu situaciju Oli Kan „začinio je“ i čuvenom šaljivom izjavom, koju je dao odmah nakon meča protiv Hanze: “Mislio sam da je golmanima dozvoljeno da igraju rukom u šesnaestercu…” – izjavio je tom prilikom legendarni nemački golman. Na snimku koji je pred vama podsetite se kako je Oliver Kan u velikoj želji da pomogne svom timu da izbegne poraz u meču protiv Hanze iz Roštoka, postigao gol rukama i potom odmah dobio crveni karton:

Prethodni tekstVins Karter – Epsko zakucavanje preko Morninga
Sledeći tekstHavard Tvedten – Spektakularno izveden sedmerac