Vins Karter – Epsko zakucavanje preko Morninga

Vins Karter – Epsko zakucavanje preko Alonzo Morninga

Reputaciju igrača sa fantastičnim zakucavanjima Vins Karter je stekao još u vreme dok je igrao na koledžu u Severnoj Karolini. Njegov stil bio je mešavina finoće i eksplozivnosti, koju je nastavio da demonstrira i u dresu Toronto Reptorsima, ali je možda i najbolje zakucavanje u NBA karijeri izveo u dresu Nju Džersi Netsa, kada je tokom gostovanja “Mrežica” na Floridi „posterizovao“ legendarnog centra Alonzo Morninga.
7. novembra 2005. godine, ekipa Nju Džersija je otputovala u Majami da pokuša da savlada “Vrelinu” u duleu u tom trenutku dva najbolja tima u Istočnoj konferenciji. Dok su prisutni navijači u „Amerikan Erlajns Areni“ očekivali neizvesnu i dobru utakmicu, dobili su nešto na šta verovatno nisu bili spremni. Ipak, verujemo da nikada neće zaboraviti da su te večeri svedočili “Vinsenitiju” iz prve ruke.

Vins Karter je izveo spektakularno zakucavanje preko Morninga ne meču Hita i Netsa.
Vins Karter je izveo spektakularno zakucavanje preko Morninga ne meču Hita i Netsa.

Početkom treće četvrine Netsi su imali loptu, a u tom trenutku Majami je vodio sa 54:46. Ričard Džeferson je krenuo na polaganje, ali ga je sjajnom odbranom zaustavio Alonzo Morning. Ipak, na nesreću domaćina, Džejson Vilijams nije uspeo da se „dokopa“ lopte, pa je ona završila u rukama Vinsa Kartera, a onda je usledio šoutajm. Nakon jednog driblinga, “Air Canada” se uputio ka obruču, gde ga je čekao Alonzo Morning, rešen da mu udari rampu. Ipak, nisu džabe Kartera tih godina u americi zvali “Half-Man, Half-Amazing”, on izdržava kontakt sa Morningom, a onda na neverovatan način zakucava pravo u lice “Zli-Zo”-a, koji je od siline kontakta sa Karterom umalo završio na parketu. Reakcija klupe Netsa možda najbolje govori o ovom zakucavanju epskih razmera.
Na kraju meča, Nju Džersi je izgubio utakmicu rezultatom 90:89, ali budimo realni toga se verovatno gotovo niko i ne seća, jer se sa tog meča se jedino pamti kako je Vins Karter stavio „Morninga na poster“ i zato uživajte podsećajući se ovog spektakularnog zakucavanja!

Prethodni tekstDejin odgovor na provokaciju
Sledeći tekstKanova golčina rukama i crveni karton