Kežmanov crveni karton posle 34 sekunde - Sportska sećanja

Kežmanov crveni karton posle 34 sekunde

Kežman je na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji na meču sa Norveškom proveo u igri manje od 40 sekundi, pošto je ušao u igru umesto Mijatovića. Zbog veoma oštrog starta sa dve noge na Eriku Miklandu, sudija Hju Dalas je pokazao tada debitantu na evropskim prvenstvima Mateji Kežmanu direktan crveni karton.Sećate li se isključenja Mateje Kežmana na Evropskom prvenstvu 2000. godine? Škotski sudija Hju Dalas, koji je tokom čitavog susreta tolerisao oštre startove Norvežana, u 88. minutu je zbog starta nad Miklandom, isključio tada dvadesetjednogodišnjeg jugoslovenskog reprezentativca Mateju Kežmana.
Kežman je na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji na meču sa Norveškom proveo u igri manje od 35 sekundi, pošto je ušao u igru umesto Mijatovića. Zbog veoma oštrog starta sa dve noge na Eriku Miklandu, sudija Hju Dalas je pokazao tada debitantu na evropskim prvenstvima Mateji Kežmanu direktan crveni karton. Usledili su burni protesti jugoslovenskih fudbalera koji su smatrali da je odluka Dalasa prestroga, ali škotski sudija je ostao dosledan svojoj odluci i potpuno ignorisao proteste “Plavih”. “Slažem se da je to bio prekršaj, ali sam siguran da nije bio za crveni, već za žuti karton. Osećam se loše, ali smo ipak pobedili i sada mogu da slavim sa mojim drugovima.” – rekao je posle meča o svom startu Mateja Kežman.
Jugoslavija je ipak u tom meču drugog kola grupe C savladala Norvešku sa 1:0, ali ipak taj rezultat je brzo pao u zaborav, a ono što se pamti sa tog meča je isključenje Mateje Kežmana. Podsetite se starta Kežmana nad Miklandom koji je možda i pored svih golova najviše obeležio Matejinu karijeru.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This