Kobi Brajant – Zakucavanje preko Jao Minga

Kobi Brajant - Zakucavanje preko Jao Minga
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Los Anđeles Lejkersi su 18. februara 2003. godine u „Stejpls Centru“ posle dva produžetka savladali Hjuston sa 106:99, a Kobi Brajant je dominirao na tom meču, postigavši 52 poena. Ipak, još jedna Kobijeva 50+ partija bi verovatno brzo bila zaboravljena, da nije bilo njegovog fenomenalnog zakucavanja preko „Kineskog diva“ Jao Minga.
Jao je te sezone ušao u NBA ligu sa velikim očekivanjima. On je bio senzacija iz Kine i mnogi su verovali da će dominirati NBA ligom (“Ser” Čarls Barkli nije bio jedan od njih) svojom veličinom, ali i košarkaškim talentom. Baš zbog toga, za mnoge košarkaše je bio izazov, da baš protiv njega pruže najbolje od sebe i da baš oni budu ti, koji će “poniziti” tog momka iz Kine, kojem mediji daju “preveliku” pažnju. Tom izazovu nije odoleo ni Kobi Brajant, koji je na sebi svojstven način poželeo “dobrodošlicu” Mingu u NBA ligu.
Pri kraju treće četvrtine duela u “Stejpls Centru” 2003. godine između “Jezeraša” i “Raketa”, Lejkersi su imali 10 poena prednosti i napad. Kobi Brajant je primio loptu izvan linije za tri poena i krenuo je u prodor. “Crna mamba” se odlučuje tada na “ludost” i pokušava da zakuaca preko Jao Minga, koji nije ustuknuo pred Brajantom i skače mu na rampu. Kobi tada “preleće” Minga i uspeva na spektakularan način da “prekuca” “Kineskog diva”. U “Stejpls Centru” nastao je “haos”, svi su bili u “transu”, jer je njihov ljubimac upravo uspeo da zakuca preko nove NBA zvezde visoke čak 229 centimetara.Rik Foks mu je napravio “livadu”, tako što je blokirao Katino Moblija, pa se u jednom trenutku učinilo da Kobi ima potpuno otvoren put do koša. Ipak, onda se ispred njega pojavio Jao Ming, što uopšte nije poremetilo Brajanta…
“Crna mamba” se odlučuje tada na “ludost” i pokušava da zakuaca preko Jao Minga, koji nije ustuknuo pred Brajantom i skače mu na rampu. Kobi tada “preleće” Minga i uspeva na spektakularan način da “prekuca” “Kineskog diva”. U “Stejpls Centru” nastao je “haos”, svi su bili u “transu”, jer je njihov ljubimac upravo uspeo da zakuca preko nove NBA zvezde visoke čak 229 centimetara. Ispostaviće se kasnije, da je Kobi tog 18. februara 2003. godine izveo zakucavanje koje će po završetku njegove karijere biti izabrano među tri najbolja koje je ikad izveo.
Kako je izgledalo zakucavanje koje se i danas prepričava i kojim je Kobi Brajant poželeo “dobrodoslicu” u ligu Jao Mingu, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstMeri Pirs – „Hot dog“ iz skoka
Sledeći tekstDijego Forlan – Golčina i nastavak meča bez dresa