Meri Pirs – „Hot dog“ iz skoka

Meri Pirs -
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Rolan Garos 2000. godine je bio turnir iz snova za Meri Pirs. Uspela je legendarna teniserka te godine da trijumfuje na domaćem Grend Slem turniru i to tako što je na putu do trofeja „srušila“ najbolje igračice tih godina Moniku Seleš, Martinu Hingis i Končitu Martinez. Miljenica pariske publike je tako osvojila svoj jedini Rolan Garos u karijeri, a pored titule, Meri Pirs će pamtiti turnir te godine i po neverovatnom udarcu koji je izvela u četvrtfinalu protiv Selešove.
U četvrtom gemu susreta, Pirsova je bila na servisu. Monika, kao igračica sa odličnim riternom često je napadala servis protivnica, pa je tako bilo i u trećem poenu tog gema. Odmah pošto je Meri odservirala, „Mala Mo“ je preuzela inicijativu odličnim riternom, da bi potom sa dva sjajna udarca izgledalo kao da je rešila poen. Meri Pirs je škočila, raširila noge, i iz te pozicije odigrala „hot dog“ lob. Zahvatila je lopticu samo onako kako se poželeti može, pa je njena parabola prebacila Moniku i završila skoro u ugao polja poprilično zbunjene „Male Mo“, koja je samo pogledom propratila let loptice. Publika na stadionu „Suzan Lenglen“ bila je oduševljena potezom njihove ljubimice, pa su Meri nagradili dugotrajnim ovacijama.Pirsova se nalazila daleko iza osnovne linije, a Moniki je ostalo da samo bekhend drajv volejom završi poen, koji se već činio dobijenim. Poslala je Selešova taj udarac blizu osnovne linije u forhend stranu Francuskinje, a Meri koja je po principu fudbalskog golmana pre udarca „čitala“ Moniku, očigledno je to i očekivala. Pohitala je u tu stranu ranije, a pošto udarac nije išao tik uz bočnu liniju, Meri je čak i „pretrčala“ lopticu, pa joj je ostalo da proba samo nešto da improvizuje, u pokušaju da nastavi poen. To je uradila na nestvaran način…
Meri Pirs je škočila, raširila noge, i iz te pozicije odigrala „hot dog“ lob. Zahvatila je lopticu samo onako kako se poželeti može, pa je njena parabola prebacila Moniku i završila skoro u ugao polja poprilično zbunjene „Male Mo“, koja je samo pogledom propratila let loptice. Publika na stadionu „Suzan Lenglen“ bila je oduševljena potezom njihove ljubimice, pa su Meri nagradili dugotrajnim ovacijama.
„Hot dog“ je jedan od najtežih i svakako najatraktivnijih teniskih udaraca i nije veliki broj teniserki koje su uspele uspešno da ga izvedu. Čini se da i one koje su uspele u tome, nisu uradile to na tako dobar način kao što je to uradila Meri Pirs protiv Monike Seleš u četvrtfinalu Rolan Garosa 2000. godine. Kako je izgledao po mnogima možda i najbolji „hot dog“ udarac u istoriji tenisa, koji i danas oduševljava ljubitelje „belog sporta“, možete se podsetiti na 65-oj sekundi snimka koji je pred vama. Uživajte!

Prethodni tekst„Piksijev“ gol iz kornera Partizanu
Sledeći tekstKobi Brajant – Zakucavanje preko Jao Minga