Komična „rabona“ Krisa Bosvela

Komična
Komična "rabona" Krisa Bosvela
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U divizijskom derbiju i meču dva velika rivala, Baltimor Rejvensi su početkom novembra 2016. godine na svom terenu rezultatom 21:14 savladali Pitsburg Stilerse. Bio je to duel u kojem su domaćini od početka dominirali i sredinom poslednje četvrtine došli do vođstva od 21:0. Stilersi tada uspevaju da postignu dva tačdauna i na nešto manje od 60 sekundi do kraja susreta stignu na samo jedan tačdaun zaostatka. Da bi uspeli da dođu do novog poseda lopte i šanse za izjednačenje morali su da probaju sa onsajd kik udarcem, a ispostaviće se da će taj trenutak obeležiti susret, pa i celo to NFL kolo…
Za one koji nisu baš dobro upoznati sa pravilima američkog fudbala, da bi ekipa prilikom izvođenja udarca kojim startuje novi napad došla do lopte, igrač koji izvodi taj udarac mora prvo da šutne loptu u zemlju, a da ona potom pređe 10 jardi unapred i postane slobodna, tako da pripadne igračima ekipe koji prvi dođu u njen posed. Ovakvi udarci nisu retkost u NFL mečevima i dešavaju se na mnogim mečevima, uglavnom u trenucima kada jedna ekipa nema drugi način da dođe do ponovnog poseda lopte, ali je procenat njihove uspešnosti veoma nizak i verovatno i najzagriženiji fanovi NFL-a mogu na prstima ruku da izbroje uspešne onsajd kikove koji su im ostali u sećanju.

Neuspeli i komični pokušaj "rabone" Krisa Bosvela.
Neuspeli i komični pokušaj „rabone“ Krisa Bosvela.

Tadašnji kiker Stilersa Kris Bosvel je u situaciji u kojoj je u meču protiv Rejvensa bio prinuđen na onsajd kik udarac, rasporedio igrače svog tima, unapred im rekao na koju će stranu uputiti loptu, a onda uhvatio kratak zalet i krenuo da izvedi udarac. Ipak, Kris Bosvel se tada odlučuje za pokušaj „trika“ i umesto klasičnog pokušaja onsajd kik udarca, on se odlučuje da jajoliku loptu na svoju desnu stranu uputi poznatim fudbalskim „rabona“ udarcem. To čini veoma loše, ni blizu dobro kao Džonatan Kaljeri na fudbalskom meču Boke Juniors malo više od godinu dana ranije, pa lopta posle kontakta Bosvelove noge sa njom, samo se pretura i pada na nekoliko centimetra od kikera Stilersa. U tom trenutku ljut zbog blamaže koja mu se upravo dogodila Kris Bosvel šutira jako jajoliku loptu, a tribinama stadiona u Baltimoru zavladao je smeh. Tim potezom je meč praktično okončan, jer je lopta pripala igračima Baltimora na mestu na kojem je okončan Bosvelov onsajd kik udarac i ostalo im je samo da sa dve nil daun akcije puste da vreme istekne i upišu trijumf protiv velikog rivala.

Kris Bosvel bio je razočaran posle svog neuspešnog pokušaja "rabona" onsajd kik udarca.
Kris Bosvel bio je razočaran posle svog neuspešnog pokušaja „rabona“ onsajd kik udarca. Photo: Mark J. Rebilas

Snimak neuspešnog onsajd kika Krisa Bosvela ubrzo je završio u mnogim sportskim vestima, ali i bio podeljen od strajne brojnih fanova NFL-a na društvenim mrežama. I dok se većina uglavnom podsmevala Bosvelu za komičan pokušaj „rabona“ udarca, američki novinari pronašli su snimak sa meča od nekoliko godina ranije, kada je Kris Bosvel igrajući za svoj Rajs Univerzitet uspeo na meču protiv Hjustona da na fenomenalan način uspešno izvede onsajd kik udarac „rabonom“. Bio je to pokazatelj da je Kris Bosvel ipak „sa pravom“ pokušao da izvede nešto slično na derbiju između Rejvensa i Stilersa, ali je na njegovu žalost na mnogo većoj sceni uradio to mnogo nespretnije, pa je samo izazvao komične reakcije NFL fanova, ali i ljutnju i razočaranje kod navijača Stilersa.
Kako je izgledao pokušaj onsajd kik udarca „rabonom“ Krisa Bosvela, koji se završio na vrlo komičan način, možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstRaul – “Jorgandžija” koji je postao “Kralj”
Sledeći tekstTim Henman – Nepromišljen potez vredan diskvalifikacije