Kristijan Vijeri – Gol za naslovne strane i Ferari 550 - Sportska sećanja

Kristijan Vijeri – Gol za naslovne strane i Ferari 550

Kristijan „Bobo“ Vijeri je bio gol mašina. Neverovatna je bila njegova kombinacija snage, brzine i fudbalske tehnike. Upravo to mu je omogućavalo da pogađa iz svih pozicija. Bukvalno!
Bio je 22. oktobar 1997. godine, Atletiko Madrid igrao je utakmicu UEFA kupa protiv PAOK-a. Pre početka meča, Vijeri je u šali poručio prevodiocu da prenese predsedniku da za sledeći het-trik koji bude postogao u bilo kom takmičenju, želi na poklon Ferari 550. Međutim, iako je sve bila šala, prevodilac je posle nekoliko minuta ponovo došao i rekao Vijeriju: „Predsednik ti poručuje-postigni het-trik i Ferari je tvoj“. Atletiko je posle 90 minuta slavio sa 5:2, a Kristijan Vijeri postigao je baš 3 pogotka. Vijeri je nije krio radost posle ove majstorije, a ništa manje nisu bili oduševljeni saigrači i navijači. Gol koji je te oktobarske večeri postigao Vijeri doneo je ovom fudbaleru sve naslovne strane sportskih novina, televizijske špice i naravno, već pomenuti Ferari 550.Upravo poslednji pogodak, koji mu je obezbedio ovako lep i nimalo jeftin poklon, bio je možda i njegov najlepši u čitavoj karijeri. Vijeri je kao vetar jurio ka jednoj dugoj lopti upućenoj po zemlji sa skoro centra igrališta, koja je već bila viđena u gol autu. Golman je takođe išao ka njoj i stizao je prvi bez problema. Međutim, hteo je da prevari Vijerija, da je propusti kroz noge tako da ona napusti teren pre nego italijanski napadač stigne do nje. To je i uradio, međutim uporni Italijan je predvideo šta će se dogoditi, zaobišao je golmana koji je već ispao iz igre, stigao loptu i zaustavio je negde na samoj gol aut liniji. Onda se okrenuo i brzo šutnuo loptu ka golu. Obzirom da se sve dešavalo u mrtvom uglu, u nekoj vrsti skraćenog kornera i velikom brzinom, kada je lopta posle odličnog felša ušla u mrežu, niko na stadionu nije mogao da veruje šta se dogodilo. Vijeri nije krio radost posle ove majstorije, a ništa manje nisu bili oduševljeni saigrači i navijači. Gol koji je te oktobarske večeri postigao Vijeri doneo je ovom fudbaleru sve naslovne strane sportskih novina, televizijske špice i naravno, već pomenuti Ferari 550.
Verujemo da se ove majstorije većina fudbalskih zaljubljenika seća, ali nije na odmet da se još jednom svi zajedno podsetimo jednog od najlepših golova koji je u svojoj karijeri postigao legendarni „Bobo“ Vijeri.

Author: Miloš

Share This Post On

1 Comment

  1. Фантастичан гол, први пут га видим.Сјајно нема шта.

    Post a Reply

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This