Kristijan Vijeri – Gol za naslovne strane i Ferari 550

Kristijan Vijeri – Gol za naslovne strane i Ferari 550
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Kristijan Vijeri je bio gol mašina. Verovatno se sećate kakve je spektakularne golove postigao u dresu Atalante i Intera. Neverovatna je bila njegova kombinacija snage, brzine i fudbalske tehnike. Upravo to mu je omogućavalo da pogađa iz svih pozicija. Bukvalno!

Kristijan Vijeri je het-trikom „osvojio“ Ferari

Bio je 22. oktobar 1997. godine. Atletiko Madrid igrao je utakmicu UEFA Kupa protiv PAOK-a. Dan pre meča, Kristijan Vijeri je u šali poručio svom saigraču Paulu Futreu da prenese predsedniku Hesusu Hilu, sa kojim je Futre bio blizak, da ako postigne het-trik na tom susretu, želi na poklon Ferari 550. Međutim, iako je „Bobo“ sve rekao kroz šalu, Futre je posle nekog vremena došao do njega i rekao mu: „Predsednik ti poručuje: ‘Postigni het-trik i Ferari je tvoj!‘“ Atletiko je narednog dana, tog oktobra 1997. godine, protiv PAOK-a posle 90 minuta slavio sa 5:2, a Kristijan Vijeri je na tom meču zablistao i postigao baš željena tri pogotka. Poslednji pogodak, koji će mu na kraju obezbediti ekskluzivan poklon, bio je posebno spektakularan. Za neke je i njegov najlepši u čitavoj karijeri…

Kristijan Vijeri je protiv PAOK-a postigao het-trik zbog kojeg je "zaradio" Ferari 550, ali je i postigao jedan od najlepših golova u karijeri.
Kristijan Vijeri je protiv PAOK-a postigao het-trik posle kojeg je „zaradio“ Ferari 550, ali je i postigao jedan od najlepših golova u karijeri.

Kristijan Vijeri je kao vetar jurio ka jednoj dugoj lopti upućenoj po zemlji sa skoro centra igrališta, koja je već bila viđena u gol autu. Golman PAOK-a Nikolas Mihopulos je takođe išao ka njoj i stizao je prvi bez problema. Međutim, hteo je da prevari Vijerija. Nameravao je da loptu propusti kroz noge tako da ona napusti teren pre nego italijanski napadač stigne do nje. To je i uradio, ali uporni Italijan je predvideo šta će se dogoditi. Zaobišao je golmana koji je već ispao iz igre, stigao loptu i zaustavio je negde na samoj gol aut liniji. Onda se okrenuo i brzo šutnuo loptu ka golu. Obzirom da se sve dešavalo u mrtvom uglu, u nekoj vrsti skraćenog kornera, i velikom brzinom, kada je lopta posle odličnog felša ušla u mrežu, niko na stadionu nije mogao da veruje šta se dogodilo…

Oduševljenje posle pogotka Vijerija

Kristijan Vijeri nije krio radost posle ove majstorije. Ništa manje nisu bili oduševljeni saigrači i navijači. Gol koji je te oktobarske večeri postigao Vijeri, doneo je ovom fudbaleru sve naslovne strane sportskih novina, televizijske špice i naravno, već pomenuti Ferari 550. „Taj gol ima malu tajnu. Nikad ne odustajte. Nikad nemojte da pomislite da se nešto ne može postići.“ – rekao je posle meča Kristijan Vijeri na pitanje novinara kako je uspeo da pogodi iz „nemoguće“ pozicije.
Verujemo da se ove majstorije većina fudbalskih zaljubljenika seća. Ipak, nije na odmet da se još jednom svi zajedno podsetimo jednog od najlepših golova koji je u svojoj karijeri postigao legendarni „Bobo“ Vijeri.

Prethodni tekstSenzacionalna pobeda Karlovića nad Hjuitom
Sledeći tekstPepeov start „za zatvor“