Lens Stivenson – Dribling koji „lomi“ protivnika

Lens Stivenson - Dribling koji
Lens Stivenson - Dribling koji "lomi" protivnika
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U finišu regularnog dela NBA sezone, 27. marta 2019. godine, u duelu koji je rezultatski bio gotovo nevažan za oba tima, Los Anđeles Lejkersi savladali su na svom terenu Vašington Vizardse. Domaćini su već u prvoj četvrtini stekli prednost, koju su do kraja susreta samo uvećavali, pa konačnih 124:106 reklo bi se pokazuje pravi odnos snaga na terenu u tom meču. Kod „Jezeraša“ Lebron Džejms je bio blizu tripl-dabla, Koldvel-Poup postigao je 29 poena, ali ono što se najviše pamti sa tog duela uradio je Lens Stivenson…
U poslednjem napadu Lejkersa u prvoj četvrtini, na nekih 20-ak sekundi pre finalnog oglašavanja sirene, Lens Stivenson je uzeo loptu u nameri da u igri 1 na 1 reši taj napad. Posle preuzimanja, njegov čuvar u toj akciji postao je Džef Grin, a Lens ubrzo kreće u realizaciju. Pravi nekoliko odličnih i brzih promena, a potom posle leđne promene, Džef Grin potpuno gubi ravnotežu i jedva uspeva da ne padne, dok za to vreme Lens Stivenson rutinski pogađa šut sa poludistance i kruniše svoju prelepu akciju. Stivenson je potom zaplesao na parketu proslavljajući svoj fenomenalan potez, a za to vreme, dok navijači na tribinama „Stejpls Centra“ prave veliku buku, njegovi saigrači sa klupe ne kriju oduševljenje i skačući, ulazeći na parket i držeći se za glavu, pokazuju koliko je taj potez Stivensona za njih bio maestralan. Ipak, treba istaći da i pored odličnih Lensovih driblinga, čini se da je veliko pitanje da li bi Grin izgubio ravnotežu da ga košarkaš Lejkersa nije malo nagazio na nogu.

Lens Stivenson je svojim potezom oduševio sve u "Stejpls Centru".
Lens Stivenson je svojim potezom oduševio sve u „Stejpls Centru“.

Posle meča, očekivano, reakcije na potez Stivensona bile su različite. I dok su mnogi domaći igrači istakli da je to bio jedan od najboljih „ankle breaker“-a koji su ikad videli, Džef Grin je smatrao da je „gaženje“ najzaslužnije što je on izgubio ravnotežu. „Mogu da kažem da mi je stao na nogu i da sam zato ‘odleteo’. Ako su svi srećni zbog toga što misle da me je on driblinzima ‘polomio’, neka misle to, ne zanima me!“ – izjavio je Grin posle susreta. Sa druge strane Lens Stivenson imao je potpuno drugačije viđenje svog poteza: „Samo sam ga malo nagazio i ne ide da se on ‘vadi’ na to.“ – izjavio je tadašnji košarkaš Lejkersa posle susreta.
Za mnoge je to jedan od lepših „ankle breaker“-a, bez obzira što se zaista čini da Džef Grin ne bi tako izgubio ravnotežu da nije bilo gaženja od strane Stivensona. Kako je izgledao potez Lensa Stivensona, koji je oduševio publiku u „Stejpls Centru“, ali i „bacio u trans“ njegove saigrače, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstSem Bouvi – „Portlandova glupost veka“
Sledeći tekstDžimi Batler – „Predodređen da propadne“