Luis Hamilton – Pit-stop na pogrešnom mestu

Druga trka sezone Formule 1 2013. godine za Veliku nagradu Malezije, donela je brojna uzbuđenja. Na stazi Sepang najbrži je bio Sebastijan Fetel, koji je dominirao tih godina u Formuli 1, ali je ipak tu trku svojim gafom obeležio tada novi vozač Mercedesa Luis Hamilton.
U osmom krugu vrlo zanimljive trke na legendarnom Sepangu 2013. godine, vozači su već uveliko išli na svoj prvi pit-stop, pa je u tom krugu sasvim očekivano ka svom boksu krenuo i Luis Hamilton, tada novajlija u timu Mercedesa, Luis Hamilton - Pit-stop na pogrešnom mestu fbu koji je došao posle punih 6 sezona u kojima je vozio bolid Meklarena. I ništa to ne bi bilo čudno, a ni preterano interesantno, da nije usledio nesvakidašnji potez ovog vrlo popularnog vozača. Hamilton je očigledno po navici krenuo u boks bivše ekipe Meklarena, čiji su mu se mehaničari sklonili i pokazali da nastavi dalje, što je on i učinio, ali je šokirao i nasmejao sve gledaoce, pa i svoju tadašnju devojku Nikol Šlezinger. Ovaj propust, Hamiltona nije puno koštao, pa je trku završio na najmanjoj stepenici pobedničkog postolja, iza tada dominantnih vozača Red Bula.
“Ne znam kako se to dogodilo. Timovi izgledaju tako slično, a ja sam se u tom boksu zaustavljao godinama. Bila je to glupa greška i nadam se da je neću ponoviti. Svarno ne znam kako sam pogrešio, ali želim da uputim veliko izvinjenje mom timu.” – rekao je odmah posle trke o svom potezu Luis Hamilton. “Osmesi su u našoj garaži, posle dobro odrađenog dvostrukog pit-stopa i jednog neočekivanog obrta.” – napisali su na svom Tviter nalogu iz tima Meklarena, odmah pošto su u garaži imali “gosta iznenađenja”.
Kako je izgledao pad koncentracije i greška Luisa Hamiltona na Sepangu 2013. godine, koja je nasmejala mnoge, možete se podsetiti u snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstNajduži penal u istoriji fudbala
Sledeći tekstMoratina „šmekerska“ proslava gola