„Magičan trenutak“ Darka Đukića

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Bio je to zvanično najlepši gol u rukometnoj Ligi šampiona u sezoni 2015/2016. Majstorija koju je u meču sa Vespremom izveo Darko Đukić, tadašnje desno krilo Bešiktaša i reprezentacije Srbije obišla je planetu i oduševila sve ljubitelje rukometa i sporta uopšte.
Rukometaši Vesprema opravdali su ulogu favorita sredinom februara 2016. godine i kao gosti vrlo sigurnom igrom savladali su Bešiktaš sa 38:34. Da meč ne bude samo upamćen po goleadi i po važnim bodovima do kojih je došao tadašnji mađarski šampion pobrinuo se desnokrilni igrač domaćih, Darko Đukić.

Darko Đukić postigao je najlepši gol u Ligi šampiona u sezoni 2015/2016.
Darko Đukić postigao je najlepši gol u Ligi šampiona u sezoni 2015/2016.

U desetom minutu drugog poluvremena posle jedne nepropisne odbrane gostiju iz zone od šest metara dosuđen je sedmerac za Bešiktaš. Odgovornost da ga izvede preuzeo je Darko Đukić, koji se našao oči u oči sa golmanom Mađara Mirkom Alilovićem. Pročitao je hrvatski golman nameru srpskog rukometaša i desnom rukom uspeo je da zaustavi njegov udarac, ali se na Alilovićevu nesreću lopta odbija visoko ka Đukiću. Tada desno krilo Bešiktaša uskače u prostor ne bi  li dohvatio loptu i u letu je hvata desnom rukom i prebacuje u levu, sa kojom uputivši felširan udarac preko leđa uspeva da pošalje loptu iznad glave Alilovića i postigne zaista spektakularan pogodak. Darkov gol oduševio je malobrojnu prisutnu publiku, kao i komentatore susreta, ali i ne samo njih…
Ubrzo je gol Darka Đukića obišao planetu i zabeležio veliku popularnost u mnogim sportskim medijima širom sveta, da bi prava nagrada stigla nešto kasnije, kada je na kraju te sezone u najjačem rukometnom klupskom takmičenju pogodak Đukića izabran za najlepši u sezoni. Kako je izgledao „magičan trenutak“ u izvođenju Darka Đukića i gol za sva vremena, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstBokserska tuča u NBA finalu
Sledeći tekstDžonatan Vudgejt – Najgori fudbalski debi ikada