Majk Tajson – Patosiranje Frejzerovog sina

Majk Tajson protiv Marvisa Frejzera, boks meč iz 26. jula 1986. godine koji je osim po spektakularnom nokautu koji je pretrpeo Frejzer, u bokserskoj istoriji značajan i po tome što je najbrža pobeda u profesionalnoj karijeri “Gvozdenog“ Majka.
Do tada neporaženi Tajson je u karijeri imao 24 pobeda, uključujući i 9 pobeda te 1986. godine. Sa druge strane Marvis Frejzer, sin čuvenog Džoa Frejzera, u karijeri je imao samo jedan poraz i to od Larija Holmsa. Odmah po početku meča Tajson je naterao Frejzera na defanzivu, koristeći levi direkt da drži Marvisa u konopcima. Frejzer se od Majkove najezde povukao skroz u ćošak, verovatno nesvestan onoga što ga čeka. Usledila su dva silovita aperkata “Gvozdenog“ Majka od kojih je Frejzer ukrstio očima i čini se već bio “gotov”, ali je Tajson sa još nekoliko silovitih udaraca dodatno otežao situaciju Frejzeru, koji je završio na podu.

Usledila su dva silovita aperkata “Gvozdenog Majka” od kojih je Frejzer ukrstio očima i čini se već bio “gotov”, ali je Tajson sa još nekoliko silovitih udaraca dodatno otežao situaciju Frejzeru, koji je završio na podu. Sudija Džo Kortez počeo je odmah da broji Marvisu, ali je brojanje prekinuo već na pet, shvativši da Frejzer uopšte ne reaguje. Tako je borba okončana samo 30 sekundi od početka, postavši tako, a do kraja karijere i ostavši najbrža pobeda profi karijere Majka Tajson.
Majk Tajson plasirao je silovite udarce u glavu Marvisa Frejzera.

Sudija Džo Kortez počeo je odmah da broji Marvisu, ali je brojanje prekinuo već na pet, shvativši da Frejzer uopšte ne reaguje. Tako je borba okončana samo 30 sekundi od početka, postavši tako, a do kraja karijere i ostavši, najbrža pobeda profi karijere Majka Tajson. Posle te borbe, Frejzer je odboksovao samo još par mečeva, ali se ubrzo iako veoma mlad povukao iz boksa, kako je kasnije rekao, povlačenje je došlo kao posledica batina koje je u julu 1986. godine dobio od Tajsona. Sa druge strane Majk Tajson je vrlo brzo postao svetska zvezda, došao dominantno do šampionskog pojasa i terorisao je protivnike, sve dok ga nije zaustavio Baster Daglas šokantnom pobedom u Tokiju.
Batine koje je Marvis Frejzer dobio za svega pola minuta te julske večeri 1986. godine od “Gvozdenog“ Majka pamtiće ceo život. A kako je izgledao spektakularni nokaut, sigurno jedan od najsurovijih koje je Majk Tajson plasiro, u karijeri i najbrža pobeda profi karijere legendarnog „Iron“ Majka, podsetite se na snimku koji je pred vama.

loading…

Author: Miloš

Share This Post On
Share This