Kada su igrači izazvali trenera "Mihu" na dvoboj u slobodnjacima

Kada su igrači izazvali trenera “Mihu” na dvoboj u slobodnjacima

Fudbaleri Sampdorije Anđelo Palombo i Enco Mareska su u februaru 2014. godina izazvali svog tadašnjeg trenera Sinišu Mihajlovića na takmičenje u izvođenju slobodnih udaraca. Jedan od najboljih šutera svih vremena je rado prihvatio izazov, svestan da i dalje ima skoro hiruški preciznu levicu. Ali, opkladi je dao dodatnu čar, zahtevom da onaj ko izgubi plati 50 eura, odnosno da pobednik dobije 100 eura.
Mareska i Palombo su prihvatili opkladu i takmičenje je krenulo. Na golu je stajao mladi Vinćenco Fioriljo, a postavljen je i improvizovani živi zid. Prvi je šutirao Mareska – i pogodio. Potom je na red došao Palombo. I on je bio precizan. Pritisak je bio na Siniši Mihajloviću. Ako izgubi: isplaćuje igračima po 50 eura. Ali, “sevnula” je levica, Fioriljo se nije ni pomerio…

Siniša Mihajlović takmičio se sa igračima Sampdorije dok je bio njihov trener u izvođenju "slobodnjaka".
Siniša Mihajlović takmičio se sa igračima Sampdorije dok je bio njihov trener u izvođenju “slobodnjaka”.

Ušlo se u drugu seriju izvođenja slobodnih udaraca. Enco Mareska je šutirao preko gola, a Anđelo Palombo takođe nije bio precizan. Sada je Siniša Mihajlović imao “meč loptu”. Skinuo je “Miha” jaknu, bacio štopericu na teren i posle karakterističnog zaleta poslao “bombu” u mrežu nemoćnog Fiorilja, koji je paradom samo dodatno ulepšao gol.
“Sada im reci da mi donesu moj novac.“ – rekao je Siniša Mihajlović golmanu Fiorilju, dok je Enco Mareska “prozivao“ mladog golmana, rekavši mu da “ne može ništa da odbrani“ i “da će ga Roma u narednom meču izbušiti“.
Podsetite se izvođenja slobodnih udaraca tadašnjeg trenera Sampdorije Siniše Mihajlovića sa njegovim igračima i ove sada već čuvene opklade:

Author: Miloš

Share This Post On
Share This