Majkl Džordan – „Banana dobrodošlice“ za Šekila O’Nila

Majkl Džordan -
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Šekil O’Nil je jedan od najdominantnih igrača u NBA istoriji, od kako je ušao u ligu kao prvi pik sa drafta 1992. godine prosto je uništavao protivnike svojom sjajnom centarskom tehnikom, ali i svojim neverovatnim fizičkim predispozicijama. Već u svojoj prvoj sezoni pomogao je svojom Orlandu da od najgore ekipe sa istoka, dođu nadomak plej-ofa, ali nažalost nisu uspeli i da se plasiraju u doigravanje zbog lošijeg taj-brejkera sa Pejsersima. Bilo je zanimljivih događaja te prve “Šekove” NBA sezone, ali u moru interesantnih detalja, čini se da se jedan posebno izdvojio i to za O’Nila ne baš po dobrom.
12. januara 1993. godine pred preko 15000 gledalaca Orlando Medžiku su u goste došli aktuelni šampioni Čikago Bulsi, koje je predvodio “njegovo košarkaško veličanstvo” Majkl Džordan. Bila je to idealna prilika da se po prvi put na parketu zajedno nađu Pošto su se srdačno pozdravili pre susreta i pozirali za fotoreportere, došlo je vreme i da počne njihov “obračun” na terenu. Iako se naravno nije očekivalo mnogo njihovih direktnih duela na parketu, jer su igrali na različitim pozicijama, već u prvom posedu lopte Orlanda Majkl i “Šek” su se našli “oči u oči”, u duelu koji se i danas prepričava.Džordan tada najdominantiji igrač lige i O’Nil od koga se očekivalo da to postane u budućnosti. Pošto su se srdačno pozdravili pre susreta i pozirali za fotoreportere, došlo je vreme i da počne njihov “obračun” na terenu. Iako se naravno nije očekivalo mnogo njihovih direktnih duela na parketu, jer su igrali na različitim pozicijama, već u prvom posedu lopte Orlanda Majkl i “Šek” su se našli “oči u oči”, u duelu koji se i danas prepričava.
Šekil je u prvom napadu svog tima posle promašaja saigrača došao do ofanzivnog skoka ispred Bila Kartrajta, a onda kada je krenuo da poentira preko centra Bulsa za njega pravo niotkuda se pojavio “Leteći Majkl”. Džordan je prišao O’Nilu sa leđa i kada je ovaj krenuo da šutira na koš, udario mu je “bananu” levom rekom i to tako da mu je oteo loptu iz ruku. Bila je to najbolja “dobrodošlica” u ligu od strane Majkla Džordana za prvog pika sa drafta i nadolazeću zvezdu NBA lige Šekila O’Nila.
Bulsi su do kraja susreta rutinski trijumfovali, a iako je u prvoj sezoni u ligi prosečno po meču postizao preko 23 poena i imao 14 skokova, O’Nil je verovatno malo uzdrman i blokadom Džordana, meč protiv Čikaga završio sa postignutih samo solidnih 19 poena. Kako je izgledala Džordanova “banana dobrodošlice” za Šekila O’Nila možete se podsetiti u snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstAgasi – Federer: Tenis na „krovu sveta“
Sledeći tekstDan kada je Argentina plakala