Majstorija Džej Džej Okoče - Sportska sećanja

Majstorija Džej Džej Okoče

Oni koji su voleli legendarnog Olivera Kana možda ne bi trebalo da gledaju ovaj video… ali oni koji koji su obožavali Džej Džej Okoču ne bi smeli da ga propuste i ne podsete se delića njegove „magije“.
31. avgusta 1993. godine Džej Džej Okoča je postigao jedan od najboljih golova koje je Bundesliga ikada videla. Legendarni Nigerijac je u pobedi svog Ajntrahta protiv Karlsruea od 3:1, u 87. minutu „izvrteo“ Olivera Kana i gotovo celu odbranu protivnika i postigao fenomenalan gol, Možda ga se mlađi ne sećaju, ali Džej Džej Okoča je bio nešto nalik Ronaldinju tog vremena. Nigerijac je znao sve sa loptom, bilo ga je milina gledati, a svetskoj fudbalskoj javnosti predstavio se prvo u dresu upravo Ajntrahta.kojim je postavio i konačan rezultat utakmice. Dovoljan razlog da se setimo jednog od najuzbudljivijih fudbalera svih vremena. Možda ga se mlađi ne sećaju, ali Džej Džej Okoča je bio nešto nalik Ronaldinju tog vremena. Nigerijac je znao sve sa loptom, bilo ga je milina gledati, a svetskoj fudbalskoj javnosti predstavio se prvo u dresu upravo Ajntrahta. Ovaj gol ga je i izbacio u orbitu, a kasnije je igrao i u Fenerbahčeu, PSŽ-u, Boltonu, pred kraj karijere i u Hal Sitiju. Tadašnji Ajntraht je vodio sa klupe Dragoslav Stepanović. Igrali su lep fudbal, a Okoča je potpuno dominirao Bundesligom.
Sportska sećanja će uskoro objaviti priču o njegovoj karijeri, a do tada uživajte u ovom fenomenalnom pogotku, po mnogima, jednog od najboljih driblera svih vremena.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On
Share This