Makazice anonimnog Lire za „Puškaša“

Makazice anonimnog Lire za Puškaša
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Nagradu „Ferenc Puškas“ za najbolji gol 2015. godine osvojio je anonimni Brazilac Vendel Lira, a njegov pogodak zaista je pravo fudbalsko remek-delo.
Lira je kao napadač Gojanensea makazicama zatresao mrežu gradskog rivala Atletika, nakon što je sa leđa dobio loptu od saigrača. Brazilac je ostao vidno šokiran nakon što je njegov pogodak na ceremoniji u Cirihu izabran i zvanično za najlepši u 2015. godini. Toliko da je počeo da plače, a činilo se da ni sam nije mogao da veruje šta mu se dešava.Brazilac je ostao vidno šokiran nakon što je njegov pogodak na ceremoniji u Cirihu izabran i zvanično za najlepši u 2015. godini. Toliko da je počeo da plače, a činilo se da ni sam nije mogao da veruje šta mu se dešava. Brazilcu je ovo laskavo priznanje uručio Hidetoši Nakata, jedan od najboljih japanskih fudbalera ikada. „Ovo je stvarno fenomenalno, ne znam šta da kažem. Našao sam se u društvu ljudi koje sam gledao samo na televiziji.“ – šokiran je bio Lira. U konkurenciju su, inače, bili uvršteni golovi postignuti između 27. septembra 2014. i 23. septembra 2015. godine, a pobednika su odlučili navijači širom sveta. Na stranicama FIFA-e glasalo ih je više od 1,6 miliona, a najviše njihovih glasova išlo je Brazilcu Liri. Mesijev fenomenalni slalom protiv Atletik Bilbaa u finalu Kupa kralja i Florencijev lob sa centra protiv Barselone ostali su tako iza Lire.
Puskaš, koji je preminuo 2006. godine, legendarni je napadač mađarske reprezentacije i dugogodišnji član madridskog Reala. Jedan je od najboljih golgetera svih vremena, a nagrada za najlepši gol dodeljuje se od 2009. godine. Podsetite se ovog zaista fenomenalnog gola Brazilca Lire:

Prethodni tekstToni Nieminen – Već kao tinejdžer upisao se među sportske legende
Sledeći tekstMališanova „moša“ za Stivena Džerarda