Marko Milić - Zakucavanje preko automobila - Sportska sećanja

Marko Milić – Zakucavanje preko automobila

Na košarkaškom All-Star-u slovenačke lige 1995. godine u takmičenju u zakucavanju, slovenački košarkaš Marko Milić je izveo nešto što do tada nije viđeno i slobodno se može reći „proslavio“ i sebe i slovenački All-Star.
Marko je na takmičenju u zakucavanju te 1995. godine, u prepunom ljubljanskom Tivoliju, na spektakularan način zakucao preko automobila (zelena Honda CRX). Marko Milić - Zakucavanje preko automobila fbMarko Milić se zaleteo preko celog košarkaškog terena, a potom reklo bi se lagano preskočio Hondu CRX i onda snažno levom rukom zakucao loptu u koš, oduševivši tim svojim potezom sve u dvorani Tivoli. Bila je to prava „košarkaška revolucija“ i potez kakav do tada nije viđen. Pokušali su mnogi kasnije da kopiraju Marka i izvedu slično zakucavanje, pa i Blejk Grifin na NBA All-Star-u dosta godina kasnije, neki su to uspeli sa više, neki sa manje uspeha, ali ipak ostaje da se zauvek pamti da je Marko Milić prvi na košarkaškom parketu izveo zakucavanje preko automobila.
Pogledajte i podsetite se ovog legendarnog zakucavanja Marka Milića preko automobila, posle kog je ovaj sjajni slovenački košarkaš dobio nadimak „Air Milko“.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This