Mendi Minela – Trudna teniserka koja je šokirala „beli sport“

Oni koji pomno prate tenis bili su veoma iznenađeni kada je u prvom kolu Vimbldona 2017. godine Frančeska Skjavone sa ubedljivih 6:1, 6:1 savladala Mendi Minelu. Sam trijumf bivše šampionke Rolan Garosa, ali i teniserke koja nikada nije ostvarivala dobre rezultate na travnatoj podlozi, Frančeske Skjavone, možda i nije bio toliko iznenađenje, ali činjenica da je do trijumfa došla ubedljivo dovela je mnoge u razmišljanje i postavljanja pitanja kako je moguće da jedna devojka koja sasvim solidno igra na bržim terenima i koja je plasirana u prvih 100, izgubi tako ubedljivo meč od teniserke koja na Vimbldonu nikada nije ostvarila zapaženiji rezultat?! Odgovor je stigao ubrzo posle susreta i on je šokirao gotovo sve ljubitelje „belog sporta“…
Odmah pošto je izgubila meč, Mendi Minela obavestila je javnost da je odlučila da nastupi na Vimbldonu, iako se nalazi u petom mesecu trudnoće?! Ona je tada objasnila da je imala veliku želju da nastupi na najvećem teniskom turniru na planeti i da nije žele da zbog trudnoće otkaže svoj nastup, ali i da će joj Vimbldon biti poslednji turnir na kome će nastupiti te godine. Pošto je obavestila javnost o svojoj situaciji, Mendi Minela je na društvenim mrežama podelila sliku sa Vimbldona, na kojoj njen suprug ljubi njen već primetni trudnički stomak.

Slika kojom je Mendi Minela obavestila javnost da je trudna nastupila na Vimbldonu.
Slika kojom je Mendi Minela obavestila javnost da je trudna nastupila na Vimbldonu.

Odmah pošto je objavila da je trudna, pojedini mediji su „osuli paljbu“ po Mineli. Oni su smatrali da je na Vimbldon došla samo da bi uzela 40.000 eura koliko je pripadalo svim učesnicima prvog kola, ali i da je svojom odlukom da nastupi na meču u 5. mesecu trudnoće ponela veoma neodgovorno i čak ugrozila život svog nerođenog deteta. Nazivajući njen potez sramotnim oni su se pitali da li je 40.000 eura bilo vredno tolikog rizika?! Mendi Minela nije odgovarala na ovakve prozivke, ali su mnogi ljubitelji tenisa pravdali njen postupak, smatrajući da ona ni na koji način nije ugrozila ni svoj, ni život svog deteta, da 40.000 eura „nije za bacanje“ i da je ona suprotno od onoga što tvrde mediji zapravo i nastupili na Vimbldonu zbog svog budućeg deteta i kako bi njemu obezbedila bolji život.
Krajem 2017. godine Mendi Minela rodila je ćerku Emu, a ubrzo posle rođenja deteta medijima je objasnila svoju odluku da trudna nastupi na Vimbldonu: „Igrala sam dobro te sezone, a potom saznala da sam trudna, što mi je naravno bilo važnije od svega ostalog. Pretpostavila sam da ću morati odmah da prestanem da igram, ali sam posle razgovora sa lekarima na njihov savet odlučila da igram i dalje. Nastavila sam i tokom trudnoće da se bavim sportom i osećala sam se stvarno dobro. Igranje se ispostavilo kao dobro za moje telo, za moje dete i za moj porođaj, ali i za brži oporavak posle porođaja.“ – objasnila je Mendi Minela medijima.

Mendi Minela je u 5. mesecu trudnoće ubedljivo poražena u prvom kolu Vimbldona od Frančeske Skjavone.
Mendi Minela je u 5. mesecu trudnoće ubedljivo poražena u prvom kolu Vimbldona od Frančeske Skjavone.

Potez teniserke iz Luksemburga Mendi Minele i dalje izaziva oprečna mišljenja i komentare. I dok jedni smatraju da je njen potez sramotan i da joj je novac bio preči od trudnoće, mnogi drugi veruju da je pametno postupila, da je uradila stvar koja je dobra za njeno i zdravlje njenog deteta, ali i da je iskoristila priliku da uzme novac koji je zaslužila i koji će sigurno i poboljšati život njenog deteta. Očekujemo u komentarima da čujemo i vaša mišljenja o potezu Mendi Minele, koji je svakako intrigantan.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This