„Moje ime je Robin!“

"Moje ime je Robin!"
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U polufinalu Mastersa u Kanadi 2017. godine sastali su se Rodžer Federer, od koga se i očekivalo da bude u borbi za finale, i Robin Hase, za koga verovatno niko pre turnira nije očekivao da stigne u završnicu. Napravio je Holanđanin Robin Hase na turniru koji se te godine igrao u Montrealu rezultat karijere, ali u polufinalu nije imao mnogo šansi protiv po mnogima najboljeg tenisera svih vremena. Rutinska pobeda Federera u dva seta bilo je nešto što se očekivalo, a meč bi se brzo zaboravio da nije bilo jednog poteza Holanđanina u drugom setu.
Rezultat u tom delu igre bio je 1:1, a Robin Hase je bio na servisu. Vodio je sa 40-15, spremao se za novi prvi servis, kada je jedan od navijača uzviknuo: „Come on Roger“ (Napred Rodžer). Hase je u prvom trenutku nastavio da tapka loptu, a onda se zaustavio, okrenuo ka publici i uzviknuo: „My name is Robin!“ (Moje ime je Robin!).

Robin Hase je prema očekivanja poražen od Rodžera Federera.
Robin Hase je prema očekivanja poražen od Rodžera Federera.

Mnogi su se nasmejali posle Haseovih reči, pa i sami teniseri na terenu, a gledaoci na tribinama su gromoglasnim aplauzima dali podršku Holanđaninu, koji je očigledno bio pomalo razočaran što samo Federer ima podršku publike. Ipak, Robin Hase se potom zahvalio navijačima na ovacijama koje je dobio i koje možda nije dobio na način koji želeo, ali i koje su bile i veće od onih koje je tokom meča dobijao Rodžer Federer.
Mnogim teniserima uopšte nije lako da igraju protiv Federera, osim što Švajcarac ima neverovatan teniski kvalitet, on na svakom terenu širom planete ima i fanatičnu podršku navijača, koji često znaju da preteraju i budu vrlo nekorektni. I baš zbog toga ovacije koje je Robin Hase dobio od gledalaca i navijača Federera na meču protiv Švajcarca, završile su u mnogim vestima širom planete, a kako su one izgledale, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstDino Bađo – Nož u glavu od navijača
Sledeći tekstAlberto Askari – Let u more