„Monstruozno“ zakucavanje Dvejna Vejda preko Varežaa

12. novembra 2009. godine Majami Hit je na svom terenu dočekao Klivlend Kavalirse, u meču koji je publici pre svega bio zanimljiv zbog duela sasvim sigurno najboljih izdanaka NBA drafta 2003. godine Dvejna Vejda i Lebrona Džejmsa. Rezultatski, duel je na kraju pripao „Kralju Džejmsu“, koji je u svojoj poslednjoj sezoni u Kavalirsima pre svog prvog odlaska i čuvene „odluke“ sa 34 poena predvodio svoj tim do pobede protiv ispostaviće se tima za koji će sledeći nastupati. Iako su gosti trijumfovali, susret je ipak obeležila zvezda domaćih Dvejn Vejd i to ne zbog postignutih 36 poena, već zbog zakucavanja koje se na mnogim top listama svrstava među 20 najboljih u istoriji lige.
Na nešto više od 4 minuta do kraja prve četvrtine, gosti su bili u napadu, a Lebron Džejms je pokušao da zakuca preko Džermejna O’Nila, Dvejn se uopšte nije uplašio visokog centra iz Brazila, već je krenuo na snažno zakucavanje preko njega. Uspeo je Vejd u svojo nameri, „monstruozno“ je „prekucao“ Varežaa koji je bezuspešno pokušao da ga izblokira sa dve ruke, a uz to se centar gostiju od siline Dvejnovog zakucavanja odbio nekoliko metara dalje i završio na parketu. Publika u „Amerikan Erlajns Areni“ bila je oduševljena viđenim zakucavanjem, odmah su gotovo svi skočili sa svojih mesta i povicima i glasnim aplauzima nagradili Dvejna Vejda za fenomenalno zakucavanje.ali je umesto uspešnog zakucavanja akcija završena rampom O’Nila. „Otpadak“ je prihvatio Dvejn Vejd, koji je odmah „povukao“ kontranapad Hita. Pošto su se igrači Klivlenda povlačili, ne napadajući Vejda, „Fleš“ je to iskoristio da dođe blizu koša gostiju, odakle je krenuo na dvokorak. Ispred njega se tada samo nalazio centar gostiju Anderson Varežao, koji je trebao da odbrani eventualni prodor Vejda do samog koša, ali se to nije dogodilo…
Dvejn se uopšte nije uplašio visokog centra iz Brazila, već je krenuo na snažno zakucavanje preko njega. Uspeo je Vejd u svojo nameri, „monstruozno“ je „prekucao“ Varežaa koji je bezuspešno pokušao da ga izblokira sa dve ruke, a uz to se centar gostiju od siline Dvejnovog zakucavanja odbio nekoliko metara dalje i završio na parketu. Publika u „Amerikan Erlajns Areni“ bila je oduševljena viđenim zakucavanjem, odmah su gotovo svi skočili sa svojih mesta i povicima i glasnim aplauzima nagradili Dvejna Vejda za fenomenalno zakucavanje.
“Bilo je to sjajno zakucavanje, verovatno jedno od 10 najboljih svih vremena. To je bio neverovatan potez sjajnog igrača.” – rekao je posle meča Lebron Džejms o zakucavanju Dvejna Vejde preko Andersona Varežaa. Kako je izgledalo po mišljenju „Kralja Džejmsa“ jedno od 10 najboljih zakucavanja u istoriji NBA lige, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKad je „gola“ navijačica obeležila finale Vimbldona
Sledeći tekstTajsonove „hidrogenske bombe“ za titulu najmlađeg šampiona