Motociklisti ili loši „Moćni rendžeri“?!

Motociklisti ili loši "Moćni rendžeri"?!

Na trci Moto 3 šampionata 2014. godine na stazi „Zahsering“ u Nemačkoj trijumfovao je Australijanac Džek Miler, ali je njegova pobeda ostala u senci jednog vrlo bizarnog incidenta. Brajan Šouten i Skot Deru, dvojica motociklista iz Holandije koji te sezone nisu uspeli da osvoje niti jedan poen u šampionatu i koji u dotadašnjoj karijeri nikada nisu bila među osvajačima bodova u Moto 3 šampionatu, posle jednog incidenta su završili pored staze, a čim su izleteli Šouten je želeo da „uzme pravdu u svoje ruke“.
Tadašnji vozač ekipe Mahindra, Brajan Šouten, smatrao je da je njegov zemljak kriv što on neće završiti trku, pa se odmah pošto se pridigao zaleteo na Derua, ne bi li se fizički obračunao sa njim. Ipak, Skot Deru je očigledno bio spreman na tako nešto, pa je „iz kontre“ udario pomahnitalog Šoutena, ali ovaj nije odustajao. Još jednom je krenuo da rukama udari Derua, ali ga je opet sačekao udarac u kacigu „iz kontre“, koji je doduše mnogo više podsećao na guranje nego na neki ozbiljniji udarac. Skot Deru je tada okrenuo leđa sunarodniku, verovatno smatrajući da nema potrebe da nastavlja „tuču“, jer je pokazao ko je ko, ali Brajan Šouten nije imao nameru da se zaustavi…

Brajan Šouten i Skot Deru - Komična tuča na trci u Nemačkoj.
Brajan Šouten i Skot Deru – Komična tuča na trci u Nemačkoj.

Odlučuje se tada vozač Mahindre da sa leđa šutne Derua po nogama, ali se i taj pokušaj pretvara u „tragikomediju“ za Šoutena, jer promašuje sunarodnika i šutira „vazduh“. Skot Deru se tada okreće i pokazuje svom kolegi da nema potrebe to da radi, a ovaj pošto se nije proslavio u udaranju, pokazuje srednji prst motociklisti koga je smatrao krivim za svoje ispadanje. Tada su se u incident umešali redari i pripadnici medicinskog osoblja koji su razdvojili dvojicu motociklista, ali Brajan Šouten nije imao nameru ni tada da odustane. Prvo je rukavicom gađao Derua, a potom je pobegao od redara i prišao sa leđa zemljaku, uhvativši ga za ramena i očigledno mu uputivši neku ružnu opasku. Redari su tada uspeli da razdvoje dvojicu moticiklista, ali i da malo primire Šoutena, pa je tako i okončan ovaj vrlo bizaran, ali i veoma komičan incident. Zanimljivo je da su mnogi ljubitelji motociklizma prokomentarisali ovaj incident na društvenim mrežama, a da je većina njih rekla da su im Šouten i Deru izgledali kao dva „Močna rendžera“, koja doduše ipak ne znaju da se tuku.
Brajan Šouten i Skot Deru nisu napravili zapaženije karijere u Moto 3 šampionatu i verovatno da nije bilo incidenta iz „Zahseringa“ 2014. godine danas bi ih se veoma mali broj ljudi uopšte i sećao. Ipak, svojom komičnim pokušajem tuče učinili su da ostave bar neki trag u Moto šampionatu, a kako je izgledao taj incident, možete da pogledate na snimku koji je pred vama.

loading…
Prethodni tekstKada je skupljač lopti „ukrao“ poen Troickom
Sledeći tekstBlam fudbalera – Zahvalio se ženi i devojci