Kada je skupljač lopti „ukrao“ poen Troickom

U osmini finala Rolan Garosa 2011. godine, Viktor Troicki je imao vođstvo od 2-0 u setovima protiv Endija Mareja, imao je i vođstvo od 5:2 u petom setu, ali je na kraju Britanac ipak uspeo da preokrene rezultat i trijumfuje. Svi koji su posmatrali meč, posle susreta nisu mogli da veruju kako je Viktor uspeo da „izgubi dobijeni meč“, ali je na njih možda i veći utisak ostavio jedan poen, koji je mogao da ima veliki uticaj na ishod meča.
Igrao se šesti gem petog seta, Viktor Troicki vodio je sa 3:2 u tom delu igre, a Endi Marej bio je na servisu. U prvom poenu u gemu usledila je jedna vrlo dugačka i kvalitetna razmena udaraca, u kojoj je u jednom trenutku Endi Marej pokušao drop šotom da dođe do poena. Ipak, Viktor stiže tu skraćenu loptu i potom je forhend slajsom šalje vrlo precizno u polje Mareja. Endi tada pokušava da lobuje srpskog tenisera, ali čini to dosta loše, pa Viktor Troicki smeč udarcem činilo se osigurava osvajanje poena, ali…

Viktor Troicki nije mogao da veruje da je zbog greške skupljača lopti ostao bez dobijenog poena.
Viktor Troicki nije mogao da veruje da je zbog greške skupljača lopti ostao bez dobijenog poena.

Endi Marej je veoma uporan, stiže loptu i uspeva nekako da je ponovo pošalje visoko ka Viktoru, a u tim trenucima skupljač lopti na mreži, mislivši da je posle smeča Troickog poen okončan, utrčava na teren. Iako se dečak brzo vratio sa terena i nije uticao na igru, jer je Viktor Troicki sjajnim drugim smečom poslao loptu u nebranjeni deo polja Britanca, sudija susreta Paskal Maria nije imao izbora. Po pravilima je prekinuo poen i doneo odluku da se on ponovi. Viktor je u tim trenucima bacio reket na zemlju i čučnuvši u neverici se pitao da li je moguće da se to dogodilo. Sa druge strane dečak koji je nenamerno pogrešio delovao je kao da je samo pitanje trenutka kada će zaplakati.
Troicki je tada malo popričao sa sudijom, očigledno svestan činjenice da sudija nije imao izbora i da je morao da ponovi poen, a onda se vratio na mesto za prijem servisa, kako bi ponovo odigrao poen koji je prethodno već osvojio. Na sreću dečaka, ovaj poen nije imao veliki uticaj na rezultat, jer je Viktor na kraju uspeo da napravi brejk u tom gemu. „Ovako nešto nikada u životu nisam video, ni na televiziji od kada pratim tenis. Jesam bio iznerviran, ali znam da dete nije imalo lošu nameru, ne mogu da ga krivim.“ – rekao je Viktor Troicki novinarima posle susreta.

Viktor Troicki pokušao je sudiji da objasni da je već osvojio poen pre greške skupljača lopti.
Viktor Troicki pokušao je sudiji da objasni da je već osvojio poen pre greške skupljača lopti.

Zanimljivo je da su mnogi teniski fanovi videvši ovaj poen istakli da ih je začudilo što se Endi Marej nije odlučio za fer-plej potez i prepustio poen Troickom, koji bi očigledno izgubio da nije bilo nespretnog gesta skupljača loptu, smatrajući da bi mnoge njegove slavnije teniske kolege sigurno to učinile. Posebno su bili ljuti na Britanca što se poanašao kao da njega to što se desilo na kraju poena ne interesuje i isticali su da bi voleli da vide Marejevu reakciju u sličnoj situaciji na njegovu štetu. Sa druge strane, bilo je i dosta teniskih fanova koji su branili Mareja, smatrajući da nije ništa pogrešio, da je odregaovao potpuno normalno i da nije imao razloga da poen prepusti Troickom.
Da li je reakcija Endija Mareja bila ispravna ili ne, očekujemo da čujemo mišljenje i od vas, nakon što se na snimku koji je pred vama podsetite kako je izgledao poen koji je svojom neopreznošću dečko koji je skupljao lopte „ukrao“ Viktoru Troickom. 

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This