Najnesrećniji rukometni šut ikada

Najnesrećniji rukometni šut ikada
Najnesrećniji rukometni šut ikada

Gotovo da nema zemlje u kojoj neki sportski portal nije u avgustu 2018. godine izvestio sa rukometnog meča 3. lige Nemačke između Firstenfeldbruka i Konstanca. Pred oko 650 gledalaca, rukometaši domaćeg Firstenfeldbruka slavili su golom razlike na tom duelu, ali posle zaista neverovatne završnice…
Gosti iz Konstanca imali su poslednji napad na meču, pri golu zaostatka, kada su domaći rukometaši napravili faul za deveterac na isteku vremena. Pošto se pre izvođenja deveterca oglasila sirena za kraj meča, gostima je ostalo samo da direktnim šutem iz faula probaju da postignu gol i dođu do izjednačenja, a odgovornost je preuzeo Tom Volf…

Pošto se lopta posle šuta koji je uputio Tom Volf zaglavila između stative i prečke, igrači Firstenfeldbruka slavili su trijumf protiv Konstance.
Pošto se lopta posle šuta koji je uputio Tom Volf zaglavila između stative i prečke, igrači Firstenfeldbruka slavili su trijumf protiv Konstanca.

Bila je to zaista teška situacija, ispred igrača Konstanca stajao je visoki blok igrača domaćih, ali to nije omelo Toma Volfa. On se baca u levu stranu i upućuje odličan šut pored bloka igrača Firstenfeldbruka, a lopta posle kontakta sa parketom vara i golmana domaćih i činilo se tada da je gol neizbežan. Ipak, u potpuno neverovatnom raspletu, lopta prolazi golmana, a onda se zaglavljuje između stative i prečke i ostaje tu da stoji. Domaći igrači krenuli su da slave trijumf, dok je Tom Volf legao na parket, neverujući da lopta nije završila u golu. Mnogi su se gledajući snimak pitali da li je moguće da neko toliko nema sreće, ali i kako je uopšte moguće da se lopta zaglavi između stative i prečke. Po nekim procenama, osim što je bilo potrebno poslati loptu pod odgovarajućim uglom, razlog za njeno zaglavljivanje je i korišćenje lepka, kojim rukometaši mažu loptu kako bi je što bolje kontrolisali, a mnogi su smatrali i da lopta nije bila odgovarajuće napumpana i da se i zbog toga zaglavila između stative i prečke.
Većina se složila da je šut Toma Volfa najnesrećniji i najneverovatniji u rukometu ikada, a kako je izgledalo kada se lopta, umesto da završi u mreži, zaglavila između stative i prečke i učinila da rukometaši Konstance ipak budu poraženi, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstRonaldova osveta sudiji
Sledeći tekstKako je moguće da sudije „ne vide“ ovoliki aut?!