Najsmešniji slobodan udarac

Ne postoji ništa lepše u fudbalu od dobro osmišljene, inovativne akcije, koja je pretočena u pogodak. Međutim, kada se na treningu zamisao ne uvežba dovoljno dobro onda igrači na terenu ispadaju u najmanju ruku smešni. Upravo tako nešto se dogodilo u oktobru 2012. godine u četvrtoj ligi Austrije. Naime, na utakmici između Vajsa i Firstenfelda viđeno je retko zanimljivo izvođenje slobnog udarca.
Za ova dva tima malo ljudi van njihovih regiona je uopšte znalo da postoje, ali zbog jednog interesantnog načina izvođenja slobodnog udarca i zahvaljujući internetu, mnogi su čuli za njih. I ne samo da su čuli nego su se slatko nasmejali. Igrači Vajsa ne samo da su pred svojim navijačima izgubili utakmicu sa 2:0, već su se i propisno obrukali.

Igrači Vajsa su se propisno obrukali izvevši veoma nespretno slobodan udarac.
Igrači Vajsa su se propisno obrukali izvevši veoma nespretno slobodan udarac.

Nakon jednog prekršaja na oko 20 metara od gola protivnika, igrači Vajsa počeli su da se postavljaju za izvođenje slobodnog udarca očigledno „vežbanog“ na treningu. Ispred živog zida koji je postavio protivnik, dva igrača domaćih je kleklo i nikom živom na stadionu nije bilo jasno zašto to rade, ali su svi sa nestrpljenjem očekivali da vide šta su to njihovi ljubimci spremili. Dva igrača su se rasporedila i spremala da izvedu udarac, a onda je jedan od njih uhvatio kratak zalet i konačno šutnuo loptu. Ona je poletela i „raspalila“ jednog od njegovih saigrača koji je klečao ispred živog zida pravo u lice zbog čega se ovaj srušio na zemlju držeći se za glavu, dok su gosti otvarali kontra napad.
Publika na stadionu je bila „oduševljena“, pa je svoju ekipu nagradila aplauzom, ali se tribinama orio i smeh gledalaca koji prosto nisu mogli da veruju šta su upravo videli.
Podsetite se kako je izgledao slobodan udarac koji je nasmejao tribine, a verujemo da će i vama ulepšati dan… ako je i od austrijske četvrte lige-mnogo je:

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This