Nije mogla konkurencija, pa je Bolta srušio kamerman

Nije mogla konkurencija, pa je Bolta srušio kamerman

Na Svetskom atletskom prvenstvu u Pekingu 2015. godine, Jusein Bolt je bio neumoljiv. Trijumfovao je i na 100 i na 200 metara, „oduvavši“ konkurenciju, koja nije mogla da parira verovatno najboljem atletičaru u 21. veku. Ipak, da i on tokom prvenstva bude oboren, ali bukvalno, pobrinuo se jedan nesmotreni kamerman, koji je umalo povredio Bolta…
Dok se Jusein Bolt radovao pored staze i pozdravljao mnogobrojne navijače posle trijumfa na 200 metara, domaći kamerman Song Tao upravljajući “segvejom” (vozilo sa dva točka popularno u Aziji) prišao je Jamajčaninu iza leđa, verovatno želevši da zabeleži što bolji kadar, ali… Da li od uzbuđenja što je tako blizu u tom trenutku najpopularnijeg atletičara na planeti ili zbog nečega drugog, kamerman je zakačio deo konstrukcije oko atletske staze, izgubio kontrolu nad svojim prevoznim sredstvom i pokosio Jamajčanina svojim vozilom sa leđa, pa su se i Bolt i snimatelj našli na zemlji. Tao se još na zemlji izvinjavao Boltu za svoj “klizeći start sa leđa”, ali na sreću, incident se završio bez posledica, tokom dodele medalja najboljima na 200 metara, kineski kamerman poklonio je Juseinu Boltu crvenu narukvicu kao amajliju, u znak izvinjenja što ga je nenamerno srušio dan ranije. Bolt je tu situaciju iskoristio da se našali, pa se kroz osmeh obratio novinarima: “Getlin ga je nagovorio da to uradi.” - aludirajući tako na to što njegov najveći rival tih godina Džastin Getlin i pored svojih čestih najava da će “srušiti” Bolta, nije nikako uspevao da ga savlada na velikim takmičenjima.jer je Bolt odmah ustao i samo na trenutak šepajući uz osmeh nastavio proslavu svoje desete zlatne medalje na atletskim planetarnim šampionatima.
Dan kasnije, tokom dodele medalja najboljima na 200 metara, kineski kamerman poklonio je Juseinu Boltu crvenu narukvicu kao amajliju, u znak izvinjenja što ga je nenamerno srušio dan ranije. Bolt je tu situaciju iskoristio da se našali, pa se kroz osmeh obratio novinarima: “Getlin ga je nagovorio da to uradi.” – aludirajući tako na to što njegov najveći rival tih godina Džastin Getlin i pored svojih čestih najava da će “srušiti” Bolta, nije nikako uspevao da ga savlada na velikim takmičenjima. “Najvažnije je da je on u redu. Ja sam u redu i spreman sam da se vratim na posao.” – rekao je Tao novinarima nakon što je legendarnom atletičaru uručio amajliju “izvinjenja”.
Incident nije uopšte poremetio Bolta, pa je on samo nekoliko dana kasnije predvodio Jamajčane do osvajanja zlatne medalje u štafeti 4 x 100 metara. Kako je izgledao trenutak kada je Jusein Bolt “konačno srušen”, ali ne od strane konkurenara, već od strane kamermana kineske CCTV televizije podsetite se na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstRonaldo Nazario de Lima – Gol nad golovima
Sledeći tekstNajsmešniji slobodan udarac