Nameštaljka Nemaca i Austrijanaca na SP-u u Španiji

Nameštaljka Nemaca i Austrijanaca na SP-u u Španiji
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Alžir je na Mundijalu u Španiji 1982. godine napravio senzaciju savladavši tada aktuelnog evropskog šampiona Zapanu Nemačku na otvaranju šampionata. Afrikanci su posle tri kola sakupili četiri boda (dva boda za pobedu) Publika u Hihonu bila je zgrožena, alžirski navijači su mahali novčanicama i belim maramicama. Neutralna domaća publika je skandirala "Napolje, napolje", a jedan postiđeni nemački navijač čak je zapalio zastavu svoje zemlje!što im je garantovalo prolaz dalje ukoliko Nemačka ne savlada Austriju sa golom razlike. Minimalan trijumf donosio je prolaz dalje i Nemcima i njihovim alpskim komšijama.
Horst Hrubeš je u 10. minutu meča između Zapadne Nemačke i Austrije doneo vođstvo “Pancerima“, a u preostalom delu utakmice obe selekcije nisu ni pokušale da napadnu protivnika, pošto im je rezultat na semaforu u potpunosti odgovarao. Publika u Hihonu bila je zgrožena, alžirski navijači su mahali novčanicama i belim maramicama. Neutralna domaća publika je skandirala “Napolje, napolje“, a jedan postiđeni nemački navijač čak je zapalio zastavu svoje zemlje! Ipak, ni takva reakcija publike nije promenila dešavanja na terenu, pa je meč bez ozbiljnijeg napada obe selekcije više od 80 minuta završen pobedom Zapadnih Nemaca od 1:0. Alžirci su se posle meča žalili FIFA, ali je to bilo uzalud, rezultat nije poništen i pored očiglednog dogovora dve selekcije, tako da su Zapadna Nemačka i Austrija prošli u narednu fazu prvenstva, a selekcija Alžira je i pored prikazane sjajne igre na turniru morala kući.
Posle ovog skandala u Hihonu, doneta je odluka da se utakmice poslednjeg kola na velikim takmičenjima igraju u istom terminu kako više ne bi došlo do sličnih zloupotreba. Kako je izgledala čuvena nameštaljka Nemaca i Austrijanaca, možete pogledati u videu koji je pred vama.

Prethodni tekstKiša golova na Azurnoj obali – Monako-Deportivo La Korunja 8 : 3!
Sledeći tekstTri žuta kartona na istom meču za Josipa Šimunića