Tri žuta kartona na istom meču za Josipa Šimunića

Hrvatski reprezentativac Josip Šimunić jedini je fudbaler koji je na nekoj utakmici Svetskog prvenstva dobio čak tri žuta kartona! To se dogodilo 22. juna 2006. godine na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj kad je engleski arbitar Grem Pol na susretu protiv Australije igraču “kockastih“ Sudija Pol je nakon što je Šimuniću pokazao drugi žuti, propustio da pokaže i crveni karton i ovog igrača uputi u svlačionicu. Šimunić je to iskoristio i ostao na terenu do kraja utakmice. Nakon što je odsvirao kraj, sudija Pol je Šimunicu dodelio još jedan, ukupno treći žuti karton, nakon kog mu je pokazao i crveni.javne opomene pokazao u 61, 89. i 90. minutu.
Sudija Pol je nakon što je Šimuniću pokazao drugi žuti, propustio da pokaže i crveni karton i ovog igrača uputi u svlačionicu. Šimunić je to iskoristio i ostao na terenu do kraja utakmice. Nakon što je odsvirao kraj, sudija Pol je Šimunicu dodelio još jedan, ukupno treći žuti karton, nakon kog mu je pokazao i crveni. Meč je završen nerešenim rezultatom 2:2 i “kenguri“ su se svakako plasirali u nastavak takmičenja, a da je rezultat kojim slučajem bio drugačiji, došlo bi do velikog skandala. Grem Pol se nakon ove bruke, i velike medijske hajke, povukao na godinu dana iz fudbala.
“Kada su Australijanci izjednačili na 2:2, bilo je dosta tenzije. Pre nadoknade isključio sam Emertona, a Šimuniću pokazao drugi žuti karton i upisao ga u pogrešnu kolonu, kod australijskih igrača. U zadnjim sekundama utakmice dao sam mu i treći žuti karton i isključio ga. Trebalo mi je 20 minuta da shvatim kakvu sam grešku napravio… Da me je FIFA i izbrala da sudim finale, mislim da bih odbio. Šimunić mi je preko jednog hrvatskog sudije poslao dres sa potpisom. Nije bilo nikakve poruke, mogao mi je barem nešto napisati. Kako bilo, dres mi je odlično poslužio za pranje automobila.“ – rekao je Grem Pol mnogo godina kasnije o toj čuvenoj situaciji.
Podsetite se jedne od najbizarnijih situacija u istoriji svetskih prvenstava u fudbalu.

Author: Miloš

Share This Post On
Share This