Nasrtaj Delio Rosija na Adema Ljajića

Nasrtaj Delio Rosija na Adema Ljajića
Nasrtaj Delio Rosija na Adema Ljajića
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Neverovatna scena viđena je na meču 36. kola italijanske „Serije A“ između Fiorentine i Novare u maju 2012. godine. Vinovnici su bili Adem Ljajić i Delio Rosi, tadašnji trener Fiorentine. On je nakon ironičnog aplauza Ljajića nasrnuo na tadašnjeg reprezentativca Srbije i pokušao da se fizički obračuna sa njim…

Delio Rosi je nasrnuo na Ljajića

Pri vođstvu Novare od 2:0, trener Fiorentine Delio Rosi je već u 33. minutu izvršio izmenu nezadovoljan igrom Adema Ljajića. Srpski reprezentativac je napustio teren. Međutim, on je prilikom dolaska na klupu verbalno i ironičnim aplauzom rešio da provocira svog trenera nezadovoljan što je tako rano na meču zamenjen. Delio Rosi je na te provokacije odgovorio fizičkim nasrtajem. On je najpre uhvatio Ljajića za okovratnik dresa, a potom je počeo da ga pesnicama udara u naletu besa. Ostali prisutni na klupi Fiorentine pokušali su da razdvoje Rosija i Ljajića kako bi se sprečio incidnet većih razmera. Ipak, i ovo što je viđeno bila je velika sramota za obojicu vinovnika. Navijači „Ljubičastih“ su kasnije saopštili da su Delio Rosi i Adem Ljajić svojim postupcima ukaljali ime Fiorentine i bacili veliku ljagu na tim iz Firence…

Delio Rosi je fizički nasrnuo na Adema Ljajića.
Delio Rosi je fizički nasrnuo na Adema Ljajića.

Ljajić je posle utakmice do detalja pojasnio incident iz 33. minuta meča sa Novarom. „Kada me je izveo iz igre, ironično sam mu aplaudirao i na italijanskom sam mu rekao: ‘Sjajan si. Baš si dobar.’ Znam da sam pogrešio. Međutim, ni u snu nisam mogao da zamislim da će on tako reagovati. Onda je on rekao: ‘Govno malo, sada ću da te ubijem.’ Nasrnuo je na mene i počeo da me udara…“ – započeo je svoju priču o incidentu Adem Ljajić.

Rosi i Ljajić su izneli različito viđenje incidenta

„Odgovorio sam mu na srpskom i naravno da mu nisam uputio komplimente. Jedan od njegovih pomoćnika me je tada uhvatio za ruku i rekao mi da stojim mirno dok me Rosi udara?! Dakle, jedan je hteo da me drži, a drugi da me tuče. Na svu sreću nije uspeo da me ozbiljnije povredi. Ponosan sam što mu nisam uzvratio i udario ga. Ponosan sam što sam pokazao kako su me roditelji vaspitali. Odrastao sam u gradu blizu Kosova i Metohije gde su svakodnevno letele bombe i daleko od toga da se plašim da uzvratim nekome. Ali, ovo je bilo pitanje vaspitanja i poštovanja.“ – završio je svoje izlaganje o šokantnom sukobu Adem Ljajić.

Adem Ljajić je bio šokiran i ponašanjem pomoćnog trenera.
Adem Ljajić je bio šokiran i ponašanjem pomoćnog trenera.

Sa druge strane Delio Rosi imao je malo drugačije viđenje incidenta. „Prvo mi je aplaudirao i rekao ‘Bravo, majstore, stvarno si fenomen.’ Opomenuo sam ga da ne sme tako da se ponaša, a on me je uvredio na srpskom. Opsovao mi je majku! Trenirao sam dosta igrača iz Srbije i razumem odlično šta mi je rekao.“ – bila je verzija incidenta koju je ispričao Delio Rosi.

Adem Ljajić i Delio Rosi su žestoko kažnjeni

Iz uprave Fiorentine stigla je odmah informacija da je Rosiju uručen momentalni otkaz, ali sankcije su stigle i srpskog internacionalca. Rosi je kažnjen sa tri meseca suspenzije zbog fizičkog napada na Ljajića dok reprezentativac Srbije nije igrao za Fiorentinu do kraja sezone. Odluku o suspenziji trenera Fiorentine donela je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije, dok je Ljajića kaznio klub. Adem je bio i novčano kažnjen.
Pogledajte i podsetite se sramotnog incidenta koji je obišao svet i koji je definitivno velika sramota u karijeri i za Adema Ljajića i za Delio Rosija.

Prethodni tekstJusejn Bolt – Dominacija u Pekingu koja je zadivila svet
Sledeći tekstKontroverzna rampa Stojka Vrankovića za titulu Panatinaikosa