„Neko među nama nije naš“

"Neko među nama nije naš"
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Krajem decembra 2016. godine u meču regularne sezone NCAA šampionata, Džordžija Buldogsi su savladali Oburn Tajgerse sa 96:84. Bio je to meč dve dobre ekipe, ali bi on i pored viđene dobre košarke brzo bio zaboravljen, da nije bilo poteza jednog igrača Oburna u finišu meča.
Pri rezultatu 92:81 za Buldogse, tadašnji trener Džordžije Mark Foks pozvao je u jednom prekidu svoje igrače u popularni „hadl“, kako bi im objasnio plan igre za finiš meča. I dok je on objašnjavao akcije na tabli, među igrače Džordžije „ušunjao“ se Ti Džej Danans, igrač Oburn Tajgersa, koga su igrači Buldogsa „oberučke“ prihvatili i koji je pomno posmatrao šta Foks crta na tabli. U jednom trenutku pomoćni trener Buldogsa se pobunio kod sudija što se protivnički igrač nalazi u njihovom „hadlu“, pa je Ti Džej Danans ubrzo izveden iz „hadla“. I dok su se mnogi navijači smejali ovakvom potezu Danansa i komentarisali kako igrači i trener Buldogsa nisu ni primetili „uljeza“ među njima, oni su se posle meča „branili“ na vrlo zanimljiv način.

Ti Džej Danans je ušao u "hadl" protivnika.
Ti Džej Danans je ušao u „hadl“ protivnika.

„Bili smo potpuno svesni od samog početka šta se dešava. Bio je finiš meča, imali smo dvocifrenu prednost i onda smo ga pozvali u naš „hadl“. Rekli smo mu: ‘Ako želiš da slušaš šta pričamo, onda slobodno dođi.’ Želeli smo da se malo zabavimo. Ljudima je to bilo smešno, a i mi smo se smejali.“ – izjavio je posle meča tadašnji trener Džordžija Buldogsa Mark Foks. „Nisam bio previše iznenađen što ja naš trener odlučio da se ovako našali. Malo možda jesam, ali ne puno.“ – izjavio je posle meča Derek Ogbejde, igrač Džordžije koji je zagrlio Danansa kada je ušao u „hadl“ njegove ekipe.
I dok su iz tabora Buldogsa ponavljali da je to bila šala u kojoj su i oni učestvovali, američki mediji i ljubitelji NCAA košarke nisu bili ubeđeni u to. Ističući potez pomoćnog trener Džordžije, ali i to da se na snimku ne vidi da se Mark Foks šali, većina medija i navijača verovala je da je Ti Džej Danans uspeo da „prevari“ protivničke igrače i trenera, a da oni to ne žele da priznaju. Snimak poteza Ti Džej Danansa za manje od 24 sata je pregledalo preko 2.000.000 ljudi, a da li su za njega „zaslužni“ i igrači Džordžija Buldogsa ili samo Danans, možete podeliti sa nama kada ga i vi pogledate na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekst„Kajgana“ u režiji Aleksandra Ignjovskog
Sledeći tekstHuan Manuel Fanđo – Kastrov „talac“ u borbi za vlast