„Kajgana“ u režiji Aleksandra Ignjovskog

„Kajgana“ u režiji Aleksandra Ignjovskog
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Iako je ženski fudbal navodno sve popularniji i privlači sve više simpatizera, većina navijača će se složiti da je ovaj sport „muška igra“ i da tako treba i da ostane. Gotovo na svakoj utakmici vidi se po neki oštar start, gruba igra, „trash talk“, a čini se da navijači upravo to vole da vide, jer je ta vrsta naboja siguran znak da njihovi puleni izgaraju na terenu i natapaju znojem „sveti“ dres. U redu, niko ne želi da vidi igrača sa polomljenom nogom ili krvavom glavom, ali bez žestokih duela čini se da bi fudbal izgubio svoju draž. A detalj o kome danas pišemo spada u one na prvi pogled komične, ali izuzetno neprijatne.
28. avgusta 2016. godine u okviru prvog kola Bundes lige sastale su se ekipe Herte i Frajburga u ne tako atraktivnom i zanimljivom meču. Slavila je ekipa iz Berlina sa 2:1 i to tako što je postigla pobedonosni gol u samom finišu susreta. Međutim, ko to još pamti… Sa ovog meča u sećanju navijačima mogla je da ostane jedino situacija iz 66. minuta meča kada se dogodila jedna neprijatnost za igrača Herte Mikela Vajzera. Naime, pri vođstvu domaćih od 1:0, prilikom jednog napada u nameri da dupliraju vođstvo, lopta je nekontrolisano išla od noge do noge, a da bi otklonio opsnost po svoj gol Aleksandar Ignjovski, bivši igrač OFK Beograda, ispucao ju je svom snagom, ali ne onako kako je to zamislio.

Aleksandar Ignjovski pogađa u međunožje Mikela Vajzera.
Aleksandar Ignjovski pogađa u međunožje Mikela Vajzera.

Nesrećni Vajzer našao se odmah ispred lopte koja je letela ogromnom brzinom i pogodila pravo u njega. Da nesreća bude veća, Vajzer je pogođen u najgore moguće mesto – u međunožje. Odmah je pao na travu i narednih par minuta nije mogao da dođe sebi od bolova koje je trpeo. Ipak, uskoro se pridigao, držao se za bolno mesto i sa bolnim grimasama na licu nastavio utakmicu. Saigrači, a i trener domaćih, nisu izdržali da ne dobace po koju šalu na račun jadnog Vajzera, a desetak minuta kasnije on je i napustio igru.
Podsetite se kako je izgledala naizgled komična, ali veoma neprijatna i bolna situacija za tada mladog Mikela Vajzera, bol koju su osetili muškarci širom sveta pogledavši ovaj snimak:

Prethodni tekstBogdan Norčič – Strah, bes i nesrećno „izgubljeni“ rekord
Sledeći tekst„Neko među nama nije naš“