Nemanja Nedović – „NBA“ zakucavanje preko Đorđa Gagića

Nemanja Nedović -
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U okviru 1. kola Košarkaške lige Srbije 2012. godine Crvena zvezda je u „Pioniru“ dočekala Hemofarm. Napravili su „Crveno-beli“ iznenađenje u tom susretu i savladala favorizovani tim iz Vršca sa 73:60, ali bi taj meč brzo pao u zaborav da nije bilo neverovatnog zakucavanja Nemanje Nedovića preko centra gostiju Đorđa Gagića.
Sredinom treće četvrtine, pri vođstvu domaćih od 39:34, „Crveno-beli“ su bili u napadu. Nemanja Nedović je dobio loptu na oko sedam metara od koša Vrščana i odmah krenuo u silovit prodor. Prvo je kao brzi voz prošao pored Bojana Bakića, da bi potom hrabro krenuo na zakucavanje preko 210 centimetara visokog Đorđa Gagića. Centar gostiju nije imao nameru da se skloni, skočio je snažno, podigao obe ruke i pokušao da izblokira Nedovića, ali bezuspešno… Umesto po lopti, Gagić je udario Nemanju po rukama, ali Nedovića ni to nije omelo. Uspeo je na spekatukalaran način da zakuca loptu u koš, pritom u košarkaškom žargonu rečeno, „unevši“ i loptu i Gagića u obruč.

Sredinom treće četvrtine, pri vođstvu domaćih od 39:34, „crveno-beli“ su bili u napadu. Nemanja Nedović je dobio loptu na oko sedam metara od koša Vrščana i odmah krenuo u silovit prodor. Prvo je kao brzi voz prošao pored Bojana Bakića, da bi potom hrabro krenuo na zakucavanje preko 210 centimetara visokog Đorđa Gagića. Centar gostiju nije imao nameru da se skloni, skočio je snažno, podigao obe ruke i pokušao da izblokira Nedovića, ali bezuspešno... Umesto po lopti, Gagić je udario Nemanju po rukama, ali Nedovića ni to nije omelo. Uspeo je na spekatukalaran način da zakuca loptu u koš, pritom u košarkaškom žargonu rečeno, „unevši“ i loptu i Gagića u obruč.
Nemanja Nedović – Spektakularno zakucavanje preko Đorđa Gagića.

Nemanjino zakucavanje oduševilo je sve prisutne navijače u „Pioniru“, koji su ga dugotrajnim ovacijama nagradili za potez za koji bi mu pozavideli i na NBA parketima. Ali nisu samo navijači bili oduševljeni onim što su videli, i Nedovićevi saigrači su bili u „čudu“, a posebno je interesantna bila reakcija centra domaćih Petra Popovića, koji svojim izrazom lica kao da je govorio: „Pa ovo je neverovatno“.
“Teško je opisati taj potez. Krenuo sam ka košu i video da mogu da zakucam. O takvim stvarima nemaš vremena da razmišljaš, jednostavno se dogode. Nadam se da mi moj dobri prijatelj Gagić neće zameriti na tome. Nisam se uplašio da mogu eventualno da se povredim pri doskoku, na kraju je sve ispalo kako treba.” – rekao je Nemanja Nedović posle susreta za beogradske medije o svom fenomenalnom potezu.
Kako je izgledalo zakucavanje Nemanje Nedovića preko Đorđa Gagića, koje je bilo “najbolja pozivnica” za Nemanjin put “preko bare” i koje je sigurno jedno od najboljih ikada viđenih na EX YU parketima, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstŽuti karton zbog driblinga
Sledeći tekstRonaldo Nazario de Lima – Debi za Real u 63. minutu, gol u 64.