Žuti karton zbog driblinga

Na fudbalskim utakmicama koje se igraju na terenima širom sveta mogu se videti različite situacije zbog kojih su arbitri primorani da posegnu za džep i pokažu igračima crveni ili žuti karton. Obično su to kršenja pravila igre, najčešće faulovi, ali ima i nesportskih poteza, prigovora, zadržavanja vremena… Međutim, jedan igrač ostaće upamćen po kartonu koji je dobio, verovali ili ne zbog driblinga.
Na meču južnoafričkog prvenstva između Baroka i Platinum Starsa, koji je odigran 26. oktobra 2016. godine, fudbaler domaće ekipe Sipo Moeti je uradio nešto o čemu će se još dugo pričati. Naime, ovaj momak, koji je tada imao 24 godine, pri rezultatu 3:0 u korist svog tima, u 76. minutu vodio je loptu ka golu protivnika kada je uradio nešto zaista neobjašnjivo. On je potpuno sam, bez čuvara ili protivničkih igrača koji ga napadaju zastao i počeo da “đuska” oko lopte. U prvi mah delovalo je da se spetljao, ali nije, već je počeo da izvodi akrobacije oko lopte koje su izgledale veoma komično. Deset hiljada ljudi na stadionu nije moglo da veruje šta upravo gleda, a sudija je to protumačio kao neki vid pokušaja da se protivnik omalovaži, pa je doneo veoma diskutabilnu i nesvakidašnju odluku da Moetiju oduzme loptu, dodeli je protivniku, a njemu pokaže žuti karton.

Sipo Moeti je dobio žuti karton zbog driblinga.
Sipo Moeti je dobio žuti karton zbog driblinga.

Moeti nakon ove odluke nije se puno bunio ni protestvovao, ali je kasnije u izjavama za medije pokazao svoje nezadovoljstvo: “Zaista sam razočaran žutim kartonom koji sam dobio. Žalićemo se na ovu odluku. Oni koji umeju da brane treba da brane, oni koji umeju da dodaju loptu treba da dodaju, a oni koji umeju da driblaju treba da driblaju. Rođen sam u mestu gde se fudbalskim umećem zabavljaju navijači. Ja ću ovakve stvari raditi sve dok moj tim pobeđuje. Navijači dolaze na stadion da uživaju u fudbalu. Pokažimo im umeće i veštinu…” – izjavio je nakon meča mladi Sipo Moeti. Jedan od navijača koji je “uživao” u Moetijevom umeću opisao je scenu sa: “U trenutku smo se zapitali da li je veoma veoma pijan?”
Ostaje pitanje kako bi reagovali Mesi ili Ronaldo, i njihovi fanovi, kada bi zbog svojih driblinga dobijali žute kartone. Podsetite se ovog događaja koji će vas sigurno zasmejati, a zatim očekujemo vaše komentare na sudijsku odluku:

loading…

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This