Nestvaran prodor Maršona Linča

8. Januara 2011. godine u NFL „wildcard“ meču NFC konferencije u Sijetlu su Sihoksi dočekali aktuelne NFL šampione ekipu Nju Orleans Seintsa, a taj meč je obeležio svojim potezom raning bek domaćih Maršon Linč.
Iako su smatrani za autsajdere u tom meču, jer su u doigravanje ušli kao jedini tim do tad u NFL istoriji sa negativnim odnosom pobeda i poraza, Sihoksi su vodili 34:30 na 4 minuta do kraja meča. I onda kada su gosti pokušavali da dođu do preokreta, na drugom daunu domaćih za 10 jardi sa svojih 33 jardi, kvoterbek domaćih Met Haselbek je uručio loptu svom raningbeku Maršonu Linču, a ovaj je nestvarnim prodorom od 67 jardi u kom je nizao i odbijao od sebe protivničke igrače, postigao jedan od najboljih tačdaunu u istoriji ovog u Americi najpopularnijeg sporta. Taj prodor je bio dovoljan za nedostižnu prednost Sijetla i za erupciju oduševljenja na tribinama zvanično najbučnijeg stadiona u Americi. Igrači Sijetla su do kraja sačuvali prednost i dobili meč sa 41:36.
Podsetite se i uživajte u ovom nestvarnom trčanju Maršona Linča koje mnogi ljubitelji Američkog fudbalu smatraju za najbolje ikad viđeno na NFL terenima.

Prethodni tekstMajstorija Bojane Popović
Sledeći tekstLeteći Mostarac – Enver Marić