Nestvarna odbrana Šefika koja je ostala u senci divljanja navijača

Nestvarna odbrana Šefika koja je ostala u senci divljanja navijača
Nestvarna odbrana Šefika koja je ostala u senci divljanja navijača
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Veliku utakmicu između Srbije i Crne Gore i Hrvatske, kojom je završeno 26. prvenstvo Evrope u vaterpolu 2003. godine u Kranju, umesto po spektakularnim potezima, golovima i velikoj borbi tada uz Mađarsku definitivno dva najbolja tima na starom kontinentu, publika najviše pamti po skandaloznom divljanju navijača.
Sramotno ponašanje hrvatskih navijača bacilo je u senku sjajnu utakmicu, u kojoj su vaterpolisti Srbije i Crne Gore posle produžetaka slavili sa 9:8 i tako odbranili evropsko zlato koje su osvojili dve godine ranije u Budimpešti. Trenutak, koji je možda i odlučio kasnijeg pobednika susreta, dogodio se u poslednjem napadu “Kockastih” u regularnom delu meča, kada je Denis Šefik na maestralan način “skinuo” zicer hrvatskih vaterpolista.

Divljanje navijača Hrvatske u finalu Evropskog prvenstva u Kranju.
Divljanje navijača Hrvatske u finalu Evropskog prvenstva u Kranju.

Hrvatska je vodila skoro svim tokom te finalne utakmice u Kranju, već u prvoj četvrtini stvorili su dva gola prednosti 3:1, a u trećem peroidu igre, posle serije od 4:1, Hrvati su poveli i sa 7:4. Ipak, SCG reprezentacija se sredinom poslednjeg perioda vraća u igru i posle gola Ćirića stiže do izjednačenja. U poslednji minut regularnog dela se ušlo sa 8:8, a Hrvati su bili u svom poslednjem ataku, kada je posle jednog prekršaja Vladimir Vujasinović isključen.
Igrali su “Kockasti” strpljivo sa igračem više, lopta je išla brzo od ruke do ruke, sve dok se “na stativi” nije ukazala “rupa” u odbrani Srbije i Crne Gore. Samir Barać je odlično video da je Igor Hinić sam na dva metra od gola koji je branio Šefik, a potom je fantastično uposlio svog centra, koji se na 15 sekundi pre isteka vremena našao na dva metara oči u oči sa Šefikom.

Denis Šefik je svojom odbranom postao jedan od junaka trijmfa Srbije i Crne Gore u Kranju.
Denis Šefik je svojom odbranom postao jedan od junaka trijmfa Srbije i Crne Gore u Kranju.

Kada su svi već videli loptu u Denisovoj mreži i kada se činilo da će Igor Hinić postići pogodak koji će doneti titulu reprezentaciji Hrvatske, “hobotnica” na golu reprezentacije Srbije i Crne Gore Denis Šefik, nestvarnom intervencijom zaustavlja udarac Hinića i tako umesto Hrvata sebe postavlja na mesto junaka susreta.
Nošeni sjajnom intervencijom Šefika, reprezentativci Srbije i Crne Gore su zaigrali odlično u produžecima i uspeli da pobede sa 9:8, u meču koji će se sigurno još dugo prepričavati. Kako je izgledala fenomenalna intervencija Denisa Šefika, koja je neopravdano pomalo pala u drugi plan zbog ružnih dešavanja van terena, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstOdgovor Štefi Graf na „bračnu ponudu“ navijača
Sledeći tekstAgasi – Federer: Tenis na „krovu sveta“