Nestvarna odbrana Šefika koja je ostala u senci divljanja navijača

Veliku utakmicu između Srbije i Crne Gore i Hrvatske kojom je završeno 26. prvenstvo Evrope u vaterpolu 2003. godine u Kranju, umesto po spektakularnim potezima, golovima i velikoj borbi tada uz Mađarsku definitivno dva najbolja tima na starom kontinentu, publika najviše pamti po skandaloznom divljanju navijača. Sramotno ponašanje hrvatskih navijača bacilo je u senku sjajnu utakmicu, u kojoj su vaterpolisti Srbije i Crne Gore posle produžetaka slavili sa 9:8 Veliku utakmicu između Srbije i Crne Gore i Hrvatske kojom je završeno 26. prvenstvo Evrope u vaterpolu 2003. godine u Kranju, umesto po spektakularnim potezima, golovima i velikoj borbi tada uz Mađarsku definitivno dva najbolja tima na starom kontinentu, publika najviše pamti po skandaloznom divljanju navijača. Sramotno ponašanje hrvatskih navijača bacilo je u senku sjajnu utakmicu, u kojoj su vaterpolisti Srbije i Crne Gore posle produžetka slavili sa 9:8 i tako odbranili evropsko zlato koje su osvojili dve godine ranije u Budimpešti.i tako odbranili evropsko zlato koje su osvojili dve godine ranije u Budimpešti. Trenutak, koji je možda i odlučio kasnijeg pobednika susreta, dogodio se u poslednjem napadu “Kockastih” u regularnom delu meča, kada je Denis Šefik na maestralan način “skinuo” zicer hrvatskih vaterpolista.
Hrvatska je vodila skoro svim tokom te finalne utakmice u Kranju, već u prvoj četvrtini stvorili su dva gola prednosti 3:1, a u trećem peroidu igre posle serije od 4:1, Hrvati su poveli i sa 7:4. Ipak, SCG reprezentacija se sredinom poslednjeg perioda vraća u igru i posle gola Ćirića stiže do izjednačenja. U poslednji minut regularnog dela se ušlo sa 8:8, a Hrvati su bili u svom poslednjem ataku, kada je posle jednog prekršaja Vladimir Vujasinović isključen.
Igrali su “Kockasti” strpljivo sa igračem više, lopta je išla brzo od ruke do ruke, sve dok se “na stativi” nije ukazala “rupa” u odbrani Srbije i Crne Gore. Samir Barać je odlično video da je Igor Hinić “sam” na dva metra od gola koji je branio Šefik, odlično je uposlio svog centra, Igrali su “Kockasti” strpljivo sa igračem više, lopta je išla brzo od ruke do ruke, sve dok se “na stativi” nije ukazala “rupa” u odbrani Srbije i Crne Gore. Samir Barać je odlično video da je Igor Hinić “sam” na dva metra od gola koji je branio Šefik, odlično je uposlio svog centra, koji se na 15 sekundi pre isteka vremena našao na dva metara oči u oči sa Šefikom. Kada su svi već videli loptu u Denisovoj mreži i kada se činilo da će Igor Hinić postići pogodak koji će doneti titulu hrvatskoj reprezentaciji, “hobotnica” na golu reprezentacije Srbije i Crne Gore Denis Šefik, nestvarnom intervencijom je zaustavio udarac Hinića i tako umesto Hrvata sebe postavio na mesto junaka susreta.koji se na 15 sekundi pre isteka vremena našao na dva metara oči u oči sa Šefikom. Kada su svi već videli loptu u Denisovoj mreži i kada se činilo da će Igor Hinić postići pogodak koji će doneti titulu hrvatskoj reprezentaciji, “hobotnica” na golu reprezentacije Srbije i Crne Gore Denis Šefik, nestvarnom intervencijom je zaustavio udarac Hinića i tako umesto Hrvata sebe postavio na mesto junaka susreta.
Nošeni sjajnom intervencijom Šefika, reprezentativci Srbije i Crne Gore su zaigrali odlično u produžecima i uspeli da pobede sa 9:8, u meču koji će se sigurno još dugo prepričavati. Kako je izgledala fenomenalna intervencija Denisa Šefika, koja je neopravdano pala u drugi plan zbog ružnih dešavanja van terena, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This