Neverovatan i vrlo maštovit gol iz sedmerca

Na našem sajtu u više navrata ste imali priliku da se podsetite nekih sjajnih pogodaka iz sedmeraca. Verovatno ste dobro upamtili fenomenalne pogotke Havarda Tvedtena i Hoze Marija Karilja Gutijereza o kojima smo ranije pisali, a danas vas podsećamo ništa manje spektakularnog pogotka sa sedam metara Eivinda Tangena.
2009. godine na meču u Bjorklundovom kupu, u kome se sastaju najbolji mladi rukometaši iz više norveških regiona, tada petnaestogodišnji Eivind Tangen je u osmom minutu utakmice preuzeo odgovornost da izvede sedmerac za svoj tim. Očekivali su mnogi da će u tom Tangen je prvo jednom snažno zamahnuo, što gotovo rade svi izvođaci sedmeraca u nameri da prevare golmana, da bi potom dok se spremao i drugi put da “maše”, loptu prebacio iz leve u desnu ruku, ali na način da to gotovo da niko nije primetio. Tada je još jednom zamahnuo levom rukom, da bi u trenutku dok je to radio, iz desne ruke koja se nalazila ispred tela i u visini grudi samo ispustio loptu i na taj način lobovao poprilično zbunjenog golmana. trenutku jedan od najtalentovanijih norveških desnih bekova, koji je kasnije postao i seniorski reprezentativac svoje zemlje, na potpuno uobičajen način izvesti udarac sa 7 metara, ali se on ipak odlučio za drugačije rešenje.
Tangen je prvo jednom snažno zamahnuo, što gotovo rade svi izvođaci sedmeraca u nameri da prevare golmana, da bi potom dok se spremao i drugi put da “maše”, loptu prebacio iz leve u desnu ruku, ali na način da to gotovo da niko nije primetio. Tada je još jednom zamahnuo levom rukom, da bi u trenutku dok je to radio, iz desne ruke koja se nalazila ispred tela i u visini grudi samo ispustio loptu i na taj način lobovao poprilično zbunjenog golmana. Potez Tangena je izmamio aplauz prisutne publike, ali je i izmamio osmehe kod komentatora susreta, koji uopšte nisu očekivali da će imati priliku da vide veoma maštovito izvođenje sedmerca od strane mladog rukometaša.
Kako je izgledalo izvođenje sedmerca Eivinda Tangena, za koje će mnogi reći da je jedno od boljih u istoriji rukometa i svakako veoma maštovito, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstDan kada je Pujol još jednom pokazao svoju veličinu, a Song se “ispalio”
Sledeći tekstRoberto Karlos – Gol iz kornera „spoljnom“ u 37. godini